r
Nosalty Logó

Cantuccini Audrey konyhájából

Audrey
Cantuccini Audrey konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1034
Kalória
27.3g
Fehérje
161.4g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
47.1g
Víz
243.5g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
77.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1034 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 1034 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    645.4 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 4140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

  1. A mandulát egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
  2. A lisztet, sót, cukrot, 3 tojást és a plusz 1 tojássárgáját, a sütőport és a sáfrányt jól összekeverjük, összegyúrjuk. Egészen ragacsos tésztát kell kapnunk, ha túl kemény lenne, akkor hozzáadagolunk egy pici tejet, amíg ragacsos, de formázható nem lesz a tésztánk.
  3. A tésztához keverjük a megpirított mandulát, és megpróbáljuk benne egyenletesen elteríteni, eloszlatni.
  4. A tésztát a tepsin rudakká formázzuk, amiket kicsit lelapítunk, hogy kb. 5-9 cm széles és 1-3 cm magasságúak legyenek (attól függően mekkora kekszeket szeretnénk majd). Mivel ragacsos a tészta, a formázásban segíthet, ha vizes kézzel próbáljuk elsimítgatni, lapítgatni, nekem ez vált be.
  5. Megkenjük a tésztát a maradék tojássárgájával
  6. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, „szárítjuk” a tésztát. Ezután kivesszük, és még meleg(!!!) állapotban egy centis szeletek vágunk belőle átlósan (nagyon gyorsan kőkemény lesz a megsült cantuccini, ezért kell még melegen felvágni egy jó éles késsel). Miután kihűltek a tepsin, fémdobozba tesszük, ahol sokáig eltartható.
  7. kb. 30 db lesz ebből a mennyiségből.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy Toszkán kekszféleség. Egyszer karácsonyra ajándékozott házi készítésűt egyik nagyon kedves barátom, az volt az első találkozásom ezzel a kemény keksszel, és nagyon megszerettem (szinte én ettem meg egyedül az egész csomagot:). Elkértem a receptet, és tavaly karácsonyra már én is elkészítettem. Több íz variációja is létezik már, sokkal találkoztam, de nekem ez jön be legjobban, ő marad az igazi. Valahogy az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Vin Santo nevezetű desszert borba mártogatva a legfinomabb és autentikusabb, Toszkánában így fogyasztják. Bevallom, még nem volt alkalmam így megkóstolni, én imádom tejbe, kakaóba mártogatva is vagy reggeli tejeskávé mellé.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek