r
Nosalty Logó

Cantuccini Audrey konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Cantuccini Audrey konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1034 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 1034 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.4 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 4140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
  2. A lisztet, sót, cukrot, 3 tojást és a plusz 1 tojássárgáját, a sütőport és a sáfrányt jól összekeverjük, összegyúrjuk. Egészen ragacsos tésztát kell kapnunk, ha túl kemény lenne, akkor hozzáadagolunk egy pici tejet, amíg ragacsos, de formázható nem lesz a tésztánk.
  3. A tésztához keverjük a megpirított mandulát, és megpróbáljuk benne egyenletesen elteríteni, eloszlatni.
  4. A tésztát a tepsin rudakká formázzuk, amiket kicsit lelapítunk, hogy kb. 5-9 cm széles és 1-3 cm magasságúak legyenek (attól függően mekkora kekszeket szeretnénk majd). Mivel ragacsos a tészta, a formázásban segíthet, ha vizes kézzel próbáljuk elsimítgatni, lapítgatni, nekem ez vált be.
  5. Megkenjük a tésztát a maradék tojássárgájával
  6. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, „szárítjuk” a tésztát. Ezután kivesszük, és még meleg(!!!) állapotban egy centis szeletek vágunk belőle átlósan (nagyon gyorsan kőkemény lesz a megsült cantuccini, ezért kell még melegen felvágni egy jó éles késsel). Miután kihűltek a tepsin, fémdobozba tesszük, ahol sokáig eltartható.
  7. kb. 30 db lesz ebből a mennyiségből.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4678
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 07.

Ajánló

Mandula helyett vagy mellett lehet még mogyoróval, aszalt vagy kandírozott  gyümölcsökkel, citromhéjjal, narancshéjjal, fahéjjal is ízesíteni, variálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy Toszkán kekszféleség. Egyszer karácsonyra ajándékozott házi készítésűt egyik nagyon kedves barátom, az volt az első találkozásom ezzel a kemény keksszel, és nagyon megszerettem (szinte én ettem meg egyedül az egész csomagot:). Elkértem a receptet, és tavaly karácsonyra már én is elkészítettem. Több íz variációja is létezik már, sokkal találkoztam, de nekem ez jön be legjobban, ő marad az igazi. Valahogy az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Vin Santo nevezetű desszert borba mártogatva a legfinomabb és autentikusabb, Toszkánában így fogyasztják. Bevallom, még nem volt alkalmam így megkóstolni, én imádom tejbe, kakaóba mártogatva is vagy reggeli tejeskávé mellé.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek