Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cantuccini olajos magvakkal

Cantuccini olajos magvakkal
Cantuccini olajos magvakkal
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem bevált, kedvenc cantuccini-receptem. Lehet bele tenni mandulát, pisztáciát vagy akár aszalt gyümölcsöket. Nagyon sokáig eláll.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, sót, sütőport, porcukrot, vajat/margarint, citromhéjat kissé elmorzsoljuk, majd sima tésztává gyúrjuk az egész tojásokkal. Hozzádolgozzuk az aprított magokat is.
  2. A tésztából 3-4 cm átmérőjű rudakat sodrunk, a tetejüket kissé lelapítjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. 170°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20-30 perc alatt
  3. A tésztarudakból még melegen 1,5-2 cm széles szeleteket vágunk, és sütőpapírral fedett sütőlemezre fektetjük a kekszeket. 170°C-os sütőben ropogósra sütjük további 8-10 perc alatt. Teába, kávéba, borba mártogatva fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 168
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MSzabina

Mióta szakács: 2011.11.25.
15 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olasz ropogós keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

538
finomliszt 24 dkg
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 14 dkg
margarin 5 dkg
tojás 2 db
dió 6 dkg
törökmogyoró 6 dkg
citromhéj 1 citromból nyert