Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Camembert cipóban

Camembert cipóban
Camembert cipóban
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősz van, köd, meg nyálka odakint? Na ezt a receptet még egy nagyon kezdő is hamar összedobja, és már nem is olyan nagy baj az a hideg... :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cipó tetejét levágjuk, késsel kivágunk belőle egy akkora kerek darabot, amekkora a sajt.
  2. A kivágott kenyérbelet felkockázzuk, a sajt legtetejét nagyon vékonyan levágjuk (így könnyebb lesz majd tunkolni). A fokhagymát lereszeljük, az olívaolajhoz adjuk, majd beleforgatjuk a felkockázott kenyérbelet. Egy sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük a cipót, köré szórjuk a kenyérkockákat.
  3. A sajtot a kenyérbe vájt lyukba illesztjük, a tetejét megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a borral, végül megszórjuk a fi nomra vágott rozmaringgal és oregánóval.
  4. 200 ºC-ra előmelegített sütőbe toljuk grillfokozaton, és 10-15 percig sütjük, míg a sajt megolvad, a kenyérdarabok pedig megpirulnak. (Ha nincs grill fokozat, felső sütéssel készítsük!) Azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 093
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

camembert kenyérben sütve, cipóban sült camembert

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

471
kenyér 25 dkg
camembert sajt 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 0.5 dl
barna cukor 2 teáskanál
fehérbor 3 ek
oregánó 1 szál
rozmaring 1 szál