r
Nosalty Logó

Bundáskenyér 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Bundáskenyér 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 522 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2090 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 522 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5807.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    3114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 2090 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, a lisztet, a fűszereket és a magokat (én ez esetben szezámmagot és szotyit használtam) összekeverjük.
  2. A kenyeret belemártjuk a tojásba és olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 30086
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 31.

Receptkategóriák

Ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető finomság, amit ismerek. A történethez hozzátartozik az is, hogy én nem vagyok édesszájú, és ha valami nasira vágyom, nem a csokik után nyúlok. Annyiban különbözik ez a klasszikus recepttől, hogy én teszek a tojásba lisztet, ezáltal a kenyér nem szívja fel az olajat (régen, ha azt mondta nekem valaki bundás kenyér, egy olajtól tocsogó, íztelen ronda valami jutott az eszembe). Ennél a receptnél is mindenki elengedheti a fantáziáját, mert sok mindent lehet még beletenni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

 

Törölt felhasználó

Nagyon jó ötlet, hogy lisztet is teszel a tojásba, ki fogom próbálni hétvégén. 2 tojáshoz mennyi lisztet adjak? 1 ek vagy többet?

Törölt felhasználó

és majd elfelejtettem: gyönyör? a fotód!

Törölt felhasználó

:) Köszi, 1 tojáshoz 1 ek liszt. Én elég s?r?re szoktam csinálni, úgy a legfinomabb.

Ikó

Kedves Charlotte! Régen rossz, ha a budáskenyérr?l egy olajtól tocsogó, íztelen ronda valami jutott az eszedbe. Én olyan, de olyan bundáskenyeret csinálok simán, tojásból, hogy az nem szívja fel az olajat! Nem akarlak megbántani, de szerintem akkor gyakorold még ezt a bundáskenyér-sütést! S??t, van egy tippem is (igaz ezt én még nem próbáltam ki). Egyik ismer?söm a bundáskenyérre HÁZI sárgabaracklekvárt szokott tenni, és úgy eszi ... esküszik rá! Azt mondja olyan,mint egy sütemény. Háát, nem tudom :S

Ikó

Kedves Charlotte! Régen rossz, ha a budáskenyérr?l egy olajtól tocsogó, íztelen ronda valami jutott az eszedbe. Én olyan, de olyan bundáskenyeret csinálok simán, tojásból, hogy az nem szívja fel az olajat! Nem akarlak megbántani, de szerintem akkor gyakorold még ezt a bundáskenyér-sütést! S??t, van egy tippem is (igaz ezt én még nem próbáltam ki). Egyik ismer?söm a bundáskenyérre HÁZI sárgabaracklekvárt szokott tenni, és úgy eszi ... esküszik rá! Azt mondja olyan,mint egy sütemény. Háát, nem tudom :S

Törölt felhasználó

Bocsi, de én ezt nem értem, csodálatos töltött bundáskenyereket lehet csinálni, amit Te csak mint olajtól tocsogó valamit értékelsz, ezzel szemben kirakod ide a saját fotódat, ami egy alul fölül megégett kenyeret, és közte meg nem nevezett valamiket, talán parízert, sajtot nem tudom miket tartalmaz, szerintem meg ez a gusztustalan ennivaló!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek