Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundáskenyér 2.

Bundáskenyér 2.
Bundáskenyér 2.
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető finomság, amit ismerek. A történethez hozzátartozik az is, hogy én nem vagyok édesszájú, és ha valami nasira vágyom, nem a csokik után nyúlok.
Annyiban különbözik ez a klasszikus recepttől, hogy én teszek a tojásba lisztet, ezáltal a kenyér nem szívja fel az olajat (régen, ha azt mondta nekem valaki bundás kenyér, egy olajtól tocsogó, íztelen ronda valami jutott az eszembe).
Ennél a receptnél is mindenki elengedheti a fantáziáját, mert sok mindent lehet még beletenni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat, a lisztet, a fűszereket és a magokat (én ez esetben szezámmagot és szotyit használtam) összekeverjük.
  2. A kenyeret belemártjuk a tojásba és olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 645
elküldve: 1
receptkönyvben: 148
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Charlotte

Mióta szakács: 2009.03.31.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

radica947
radica947 Sat, 2015-10-10 17:34

Bocsi, de én ezt nem értem, csodálatos töltött bundáskenyereket lehet csinálni, amit Te csak mint olajtól tocsogó valamit értékelsz, ezzel szemben kirakod ide a saját fotódat, ami egy alul fölül megégett kenyeret, és közte meg nem nevezett valamiket, talán parízert, sajtot nem tudom miket tartalmaz, szerintem meg ez a gusztustalan ennivaló!

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Sun, 2010-09-12 18:28

Kedves Charlotte! Régen rossz, ha a budáskenyérről egy olajtól tocsogó, íztelen ronda valami jutott az eszedbe. Én olyan, de olyan bundáskenyeret csinálok simán, tojásból, hogy az nem szívja fel az olajat! Nem akarlak megbántani, de szerintem akkor gyakorold még ezt a bundáskenyér-sütést!
Sőőt, van egy tippem is (igaz ezt én még nem próbáltam ki). Egyik ismerősöm a bundáskenyérre HÁZI sárgabaracklekvárt szokott tenni, és úgy eszi ... esküszik rá! Azt mondja olyan,mint egy sütemény. Háát, nem tudom :S

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Sun, 2010-09-12 18:28

Kedves Charlotte! Régen rossz, ha a budáskenyérről egy olajtól tocsogó, íztelen ronda valami jutott az eszedbe. Én olyan, de olyan bundáskenyeret csinálok simán, tojásból, hogy az nem szívja fel az olajat! Nem akarlak megbántani, de szerintem akkor gyakorold még ezt a bundáskenyér-sütést!
Sőőt, van egy tippem is (igaz ezt én még nem próbáltam ki). Egyik ismerősöm a bundáskenyérre HÁZI sárgabaracklekvárt szokott tenni, és úgy eszi ... esküszik rá! Azt mondja olyan,mint egy sütemény. Háát, nem tudom :S

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-04-03 14:46

és majd elfelejtettem:
gyönyörű a fotód!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-04-03 14:43

Nagyon jó ötlet, hogy lisztet is teszel a tojásba, ki fogom próbálni hétvégén.
2 tojáshoz mennyi lisztet adjak? 1 ek vagy többet?

516
kenyér 12 szelet
tojás 4 db
finomliszt 4 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
napraforgómag 1 teáskanál
szezámmag 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint