r
Nosalty Logó

Parmezános rántott padlizsán

Brigi
Parmezános rántott padlizsán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1786
Kalória
31.7g
Fehérje
152.2g
Szénhidrát
117.6g
Zsír
241.9g
Víz
183.4g
Koleszterin
12.5g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 7141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 1786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    470.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6292.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    2755 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    608.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    967.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    180 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2394 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3831 micro
Összesen 7141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, alaposan besózzuk (kb. mint az uborkát az uborkasalátához), majd egy szűrőbe tesszük, és legalább 1.5-2 órát lefedve állni hagyjuk, hogy a levének a nagy része lecsepeghessen.
  2. A tojásokat felverjük a sóval és a parmezánnal (2-3 ek. parmezán kell hozzá). Majd a morzsát elkeverjük kevés borssal, nagyon apróra vágott petrezselyemmel és a fokhagymaporral.
  3. A padlizsánokat lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Szalvétára szedjük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 5 p

Bármi más tökfélével is el lehet készíteni, cukkini, patiszon, főzőtök. Alapjában véve a rakott marinara szószos padlizsánhoz készült, de önálló ételként is megállja a helyét.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek