Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános rántott padlizsán

Parmezános rántott padlizsán
Parmezános rántott padlizsán
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármi más tökfélével is el lehet készíteni, cukkini, patiszon, főzőtök. Alapjában véve a rakott marinara szószos padlizsánhoz készült, de önálló ételként is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet készíteni belőle rakott ételt. De burgonyapürével, majonézzel vagy marinara szósszal is finom. Esetleg majonézes saláta is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, alaposan besózzuk (kb. mint az uborkát az uborkasalátához), majd egy szűrőbe tesszük, és legalább 1.5-2 órát lefedve állni hagyjuk, hogy a levének a nagy része lecsepeghessen.
  2. A tojásokat felverjük a sóval és a parmezánnal (2-3 ek. parmezán kell hozzá). Majd a morzsát elkeverjük kevés borssal, nagyon apróra vágott petrezselyemmel és a fokhagymaporral.
  3. A padlizsánokat lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Szalvétára szedjük, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 105
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott padlizsán, rántott padlizsán parmezánnal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1787
padlizsán 2 db
parmezán sajt 2 dkg
tojás 4 db
finomliszt 3 bögre
zsemlemorzsa 3 bögre
napraforgó olaj 5 dl
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fokhagymapor 2 kk
bors 0 ízlés szerint