r
Nosalty Logó

Boszorkánypogácsa Muci konyhájából

Muci
Boszorkánypogácsa Muci konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

791
Kalória
14g
Fehérje
75.4g
Szénhidrát
50.7g
Zsír
30.1g
Víz
98.8g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
29.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    405.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    175 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    3096 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    603.5 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 6327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 425 kcal

Elkészítés

  1. 10 dkg dióbelet ledarálunk.
  2. 25 dkg dióbelet durvára törünk. /Ezt nejlon zacskóba téve, húsklopfolóval ütögetve lehet legkönnyebben megvalósítani./
  3. A citrom héját lereszeljük.
  4. A tojásokat szétválasztjuk.
  5. A tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk apránként a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet a citrom levét, a lereszelt citromhéjat és végül a darált diót.
  7. Fakanállal jól összekeverjük. Elég lágy tésztát kapunk.
  8. A tojások fehérjét kissé felverjük. Elég csak villával verni, hogy lágy habot kapjunk.
  9. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk, amit a kissé felvert tojásfehérjébe mártunk, majd beleforgatjuk a durvára tört dióba. A golyók formálásánál segítség, ha a kezünket kicsit bevizezzük.
  10. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól kb. 3 cm távolságra. A golyók közepébe az ujjunkkal mélyedést nyomunk.
  11. Előmelegített sütőben 200 C°-on 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  12. Amikor megsült a közepén lévő mélyedésbe valamilyen szilárd állagú lekvárt teszünk. Én házi meggydzsemet használtam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x 38

Az eredeti receptet a Délmagyarország és Délvilág "Nagy süteményes könyv 2" c. szakácskönyvében olvastam. Gondoltam, egyszer kipróbálom. Kisebb módosítás után ez a változat készült el.

További receptek

Flódni scone

A flódni ízei megihlették az angol-amerikai édes pogácsát, a scone-t, hogy az rögtön magába is fogadta őket mind. Sűrű szilvalekvár és gazdag almavaj vonja be az omlós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...