r
Nosalty Logó

Boszorkánypogácsa Muci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Boszorkánypogácsa Muci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    405.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    175 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    3096 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.5 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 6327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 10 dkg dióbelet ledarálunk.
  2. 25 dkg dióbelet durvára törünk. /Ezt nejlon zacskóba téve, húsklopfolóval ütögetve lehet legkönnyebben megvalósítani./
  3. A citrom héját lereszeljük.
  4. A tojásokat szétválasztjuk.
  5. A tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk apránként a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet a citrom levét, a lereszelt citromhéjat és végül a darált diót.
  7. Fakanállal jól összekeverjük. Elég lágy tésztát kapunk.
  8. A tojások fehérjét kissé felverjük. Elég csak villával verni, hogy lágy habot kapjunk.
  9. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk, amit a kissé felvert tojásfehérjébe mártunk, majd beleforgatjuk a durvára tört dióba. A golyók formálásánál segítség, ha a kezünket kicsit bevizezzük.
  10. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól kb. 3 cm távolságra. A golyók közepébe az ujjunkkal mélyedést nyomunk.
  11. Előmelegített sütőben 200 C°-on 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  12. Amikor megsült a közepén lévő mélyedésbe valamilyen szilárd állagú lekvárt teszünk. Én házi meggydzsemet használtam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x 38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3886
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet a Délmagyarország és Délvilág "Nagy süteményes könyv 2" c. szakácskönyvében olvastam. Gondoltam, egyszer kipróbálom. Kisebb módosítás után ez a változat készült el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek