Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tómama huszárcsókja -Huszárcsók 2.

Tómama huszárcsókja -Huszárcsók 2.
Tómama huszárcsókja -Huszárcsók 2.
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a mamámtól kaptam, nagyon egyszerű elkészíteni, cserébe hihetetlenül finom süti!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  2. Jól formázható, nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle, ha kell, pici tejjel hígíthatjuk.
  3. A tésztából kb. dió nagyságú golyókat formázunk, kikent tepsibe tesszük, és kicsi mélyedést csinálunk a golyók közepébe.
  4. A mélyedésbe kemény szilvalekvárt teszünk.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. A kisült sütiket díszíthetjük porcukorral.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 166
elküldve: 2
receptkönyvben: 514
elkészítve: 14/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit111

Mióta szakács: 2010.09.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros omlós aprósütemény, lekváros teasütemény

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csufsag
csufsag Sun, 2012-12-09 18:50

Sziasztok!
Ma megsütöttem. Nagyon finom lett, sajnos már nincs belőle :( :) 16 db. lett az én adagomból :)

gerbo78
gerbo78 Wed, 2012-04-04 14:47

Az én mamám is gyakran készítette, de már nincs honnan megszereznem a receptet... Illetve most újra van, köszönöm szépen! :)

marusko
marusko Tue, 2012-04-03 21:14

ebből az adagból kb,mennyi darab lesz?szeretném megtudni...köszönöm!

p_juda
Judit111 / p_juda Mon, 2012-04-23 08:17

Bocsánat, hogy csak most írok, nem kaptam értesítést a hozzászólásodról, remélem még nem késtem el vele. Sajnos még sosem számoltam meg hány darab lett, körülbelül 1-1,5 gáztepsinyi sütivel kell számolni. Ha nagyobb társaságnak készíted vagy el is szeretnél belőle rakni, szerintem érdemes dupla adagot készíteni.

Maramama
Maramama Tue, 2012-04-03 17:26

Én ezt a tésztát majonézzel szoktam készíteni (60 dkg liszt, 2dl majonéz stb), és a tetejébe egy cikk diót nyomok. Majonézes gömböknek nevezem. Nem rossz, pikáns íze van.

bekalany
bekalany Sat, 2011-12-24 16:10

Szeretem ezt a sütit, de nekem sosem lesz golyó. Kis lepényekké válnak a sütőben. Persze ízre így is jó. De ha van valakinek tippje, szívesen veszem. Köszönöm.

p_juda
Judit111 / p_juda Sun, 2011-12-25 14:09

Minden kézzel formázott sütemény veszít kicsit az alakjából sütés közben a hő hatására. Ez nem baj. Ha nagyon eldeformálódnak, ellapulnak, az lehet attól is, hogy túl lágy tésztát gyúrsz. Ennek a tésztának olyan állagúnak kell lennie, amit, ha kicsit összenyomsz, még épp nem szabad megrepednie ( ezt én sem találom el mindig az utolsó adag például eléggé "cakkos szélű" lett). Inkább keményebb legyen mint ragacsosabb.

bekalany
bekalany Mon, 2012-01-09 19:26

Köszönöm a tippet, legközelebb (talán napokon belül?) alkalmazom. :)

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2011-09-19 19:51

Ma megsütöttem a huszárcsókot gyömbérrel, de tettem bele vaníliás cukrot is, és nagyon finom lett.
köszi a receptet a tésztája kitűnő.

p_juda
Judit111 / p_juda Mon, 2011-09-19 20:58

Jól hangzik a gyömbéres verzió, ha lesz időm én is kipróbálom. Örülök , hogy ízlett. :D

Gery83
Gery83 / Gery83 Wed, 2011-04-06 20:24

Ez valami isteni lett! Nagyon nagyon finom, jó sok szilvalekvárral... Köszönöm a receptet! Gergő

hsgyorgyi
hsgyorgyi Mon, 2011-03-21 17:18

Judit!
A lekvár cukor nélküli, de megszórtam a végén édesítővel és finom lett. Györgyi

hsgyorgyi
hsgyorgyi Mon, 2011-03-21 13:46

Judit!
Az előző válaszomat 11 óra körül írtam, és annyira izgatott, hogy 3/4 1 van és megsütöttem.
A férjem cukros és édesítővel helyettesítettem a cukrot / egy kicsivel több kellett volna bele! /,
de isteni lett. Olyan amilyenre gondoltam. Férjem is egyből nekiesett.
Még egyszer köszönöm! Györgyi

p_juda
Judit111 / p_juda Mon, 2011-03-21 16:26

Kedves Györgyi!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült. :)
A süti édességét a lekvár mennyiségével is tudod javítani szerintem.
üdv: Judit

hsgyorgyi
hsgyorgyi Mon, 2011-03-21 12:07

Kedves Judit!
Köszönöm a gyors választ, valamelyik este megsütöm és majd írok.
Györgyi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-20 15:37

Ez egy nagyon régi recept. A "VÁNCZA" süteményeskönyvből való. Valószínű, hogy Judit nagymamájának is van ez a könyv, mert szóról-szóra így van ott is leírva.
Sokáig eltartható, finom, omlós. Dobozba kell tenni, így megmarad a jó állaga. / Persze, ha közben folyamatosan rájárunk, akkor hamar " elkopik". Gertrúd

hsgyorgyi
hsgyorgyi Sun, 2011-03-20 14:42

Kedves Judit !
Finomnak és nagyon egyszerűnek tűnik ez a süti. Pont nekem való!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen lesz a süti állaga sütés után. ( puha vagy keksz állagú?)
Meddig áll el? Köszönöm!

p_juda
Judit111 / p_juda Sun, 2011-03-20 18:17

Kedves hsgyorgyi!
A süti kekszes állagú lesz. Ahogy előttem írták :D nagyon sokáig elállhat.... ha addig el nem fogy.
Jó sütögetést, ha megsütötted írd meg kérlek, hogy hogy sikerült.
Judit

p_juda
Judit111 / p_juda Wed, 2010-10-27 22:34

Köszönöm a kedves hozzászólásokat, remélem jól sikerül majd, ha kipróbáljátok!

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2010-09-29 16:46

Kedves Judit!
Biztosan nagyon finom , kifogom próbálni! Mentve a receptkönyvembe!

760
margarin 14 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 9 dkg
finomliszt 35 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 0.5 csomag
tej 1 ek
szilvalekvár 10 dkg
vaj 1 ek