Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borított barackos joghurtkrém

Borított barackos joghurtkrém
Borított barackos joghurtkrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kockákra vágott barackkal keverhetünk a krémhez kb. 50 g csokoládéreszeléket is. Barack idényben elkészíthetjük 3 darab friss barackkal is, amelyeket forró vízzel leforrázunk, meghántunk és kimagozunk. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. 2 darab fél barackot pürésítünk. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd a barackpüréhez kavarjuk. 4 csészét (kb. 220 ml űrtartalom) hideg vízzel kiöblítünk, elosztjuk bele a barackpürét, és hidegre tesszük.
  2. A maradék 3 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromlével, vaníliás cukorral és cukorral. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, a joghurtkrémhez keverjük. Kb. 15 percre hidegre tesszük.
  3. A maradék barackot apró kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A barackkockákat a zselésedő joghurthoz keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínt is. A krémet elosztjuk a 4 előkészített csészébe, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. A csészéket rövid ideig forró vízbe mártjuk, majd a desszertet tányérokra borítjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 928
elküldve: 1
receptkönyvben: 125
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos pohárkrém barackkal, barackos-joghurtos desszert, barackos pohárdesszert, borított joghurtos desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-01-12 18:36

Kedves Glaser,

nagyon köszönöm ezt a receptet, melyet eltettem, mert elkeszitesre szanom!

Üdvözlettel: Marti

277
lapzselatin 4 db
barackkonzerv 300 g
joghurt 200 g
citromlé 2 tk
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek
habtejszín 200 g