r
Nosalty Logó

Bolognai szószos brassói aprópecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bakonyiné
Bolognai szószos brassói aprópecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1917 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 7666 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2456 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    844.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    438 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1917 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    475.8 g

Zsír

  • Összesen
    451.8 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9824 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    647 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    914 mg
  • Foszfor
    5714 mg
  • Nátrium
    1751 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3378.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    1750 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    1762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 7666 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra.
  2. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként megkeverjük. Húsfüggő is, hogy meddig sütjük, de kb. 1-1,5 óra alatt megsül. Nem kell alá semmi zsiradék, saját szaftjában sül, ezért kell sűrűn kevergetni, nehogy megégjen.
  3. Közben megpucoljuk a burgonyát, és szintén apró kockákra vágjuk, majd kisütjük az olajban.
  4. Ha megsült a hús, megszórjuk egy kis borssal, és összekeverjük a krumplival meg a bolognai szósszal, és kész. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15779
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bolognai szószos brassói aprópecsenye
Bakonyiné 3 recept

A mennyiség egy kicsit soknak tűnhet, de mi nagy család vagyunk (5 fő, és nemsokára 6-an leszünk). Az a lényeg szerintem, hogy 1-1 arányban legyen a husi meg a krumpli.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

épp készül, nagyon guszta!! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

15 hibátlan vekni, amit megsüthetsz a kenyér világnapjára

Október 16-án ünnepeljük a kenyér világnapját, ebből az alkalomból készült el a lenti összeállítás a legfinomabb veknikből. Nap mint nap fogyasztjuk a kenyeret, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, pedig kenyér nélkül sehol nincsen étkezés, ez egy közös pont mindenhol a világ körül. Ünnepeljünk együtt, süssünk kenyeret!

Nosalty

Döntőbe került a magyar tervező a vendéglátóipari design legrangosabb elismeréséért

Már 41-ik alkalommal kerül sor a Gold Key Awards díjátadóra, ahol a nemzetközi hotel- és étteremdesign területén kiemelkedő tehetségeket jutalmazzák. A New Yorkban tartott gálán az is kiderül majd, hogy a magyar Varrodesign megkapja-e a legjobb speciality design kategória elismerését. Varró Zoltán és csapata a tatai Platán melletti várárok kortárs hasznosításával és az ott felépített Mirror Spa-val érdemelték ki a jelölést. Korábban már vittek haza díjat az átadóról, és az idei lesz a negyedik jelölésük.

Nosalty

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?