r
Nosalty Logó

Bolognai szószos brassói aprópecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bakonyiné
Bolognai szószos brassói aprópecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 7666 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2456 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    844.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    438 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    475.8 g

Zsír

  • Összesen
    451.8 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9824 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    647 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    914 mg
  • Foszfor
    5714 mg
  • Nátrium
    1751 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3378.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    1750 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    1762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 7666 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra.
  2. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként megkeverjük. Húsfüggő is, hogy meddig sütjük, de kb. 1-1,5 óra alatt megsül. Nem kell alá semmi zsiradék, saját szaftjában sül, ezért kell sűrűn kevergetni, nehogy megégjen.
  3. Közben megpucoljuk a burgonyát, és szintén apró kockákra vágjuk, majd kisütjük az olajban.
  4. Ha megsült a hús, megszórjuk egy kis borssal, és összekeverjük a krumplival meg a bolognai szósszal, és kész. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16391
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai szószos brassói aprópecsenye
Bakonyiné 3 recept

A mennyiség egy kicsit soknak tűnhet, de mi nagy család vagyunk (5 fő, és nemsokára 6-an leszünk). Az a lényeg szerintem, hogy 1-1 arányban legyen a husi meg a krumpli.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...