r
Nosalty Logó

Zsírjában sült kacsamáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zsírjában sült kacsamáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1107 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17976 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 212 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3688.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    183 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71904 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    324 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4428 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71904 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 847 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat jeges vízbe beáztatjuk.
  2. A hájat lassú tűzön kisütjük.
  3. A májat letörölgetjük, lábasba tesszük és ráöntjük a kisült forró zsírt. Hozzáadjuk az 1 dl húslevest és a fokhagymát.
  4. Fedő alatt 25 perc alatt sütjük.
  5. A májat üvegtálba kiszedjük, a fokhagymát kidobjuk belőle és a zsírt fedő nélkül addig sütjük, míg szép tiszta nem lesz.
  6. Ha a zsír kész, forrón ráöntjük a májra és lefedve hűlni hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 223790
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 15.

Ajánló

Elég nehéz étel, utána egy kis pálinka jót tesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A máj így elkészítve, zsír alatt hosszú hetekig eltartható. Lilahagymával, zsírral, kenyérre kenve nagyon finom. Természetesen frissen sült állapotában,  burgonyapürével is kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek