Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés mézeskalács

Bögrés mézeskalács
Bögrés mézeskalács
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül találtam rá, de csak ajánlani tudom. A tészta olyan, mint a vaj, és ha ügyesek vagyunk, valóban azonnal puha és finom.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük. A mérce egy 2.5 dl- es bögre.
  2. A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy. Majd hozzáöntjük a liszthez, és a tojásokat is beleütjük.
  3. Egy villával kissé összedolgozzuk, csak annyira, hogy egy kicsit elvegyüljenek az anyagok. Ezután kézzel egynemű tésztát gyúrunk. Mikor ez kész, becsomagoljuk folpackba, és 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszahűljön.
  4. Három részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, és formázzuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10 PERC (NEM TÖBB!) alatt megsütjük. Tényleg nem szabad tovább sütni, mert akkor kemény lesz. Ez a kulcs!
  5. Díszíteni szabad, de nekem már ne fért bele. Ne tegyük zárt dobozba, hadd szívja be a levegő páráját, és akár egy hónapig is puha marad.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 135 449
elküldve: 21
receptkönyvben: 162
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

puha mézeskalács, mézes sütemény, mézeskalács

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FülöpAndy
Panka80 / FülöpAndy Tue, 2015-12-22 19:26

Kedves Lexalili!
Örülök hogy sikert aratott. Nekem egy két éves örökmozgó mini szakácsom van és tényleg kivitelezhető mellettük. Bár a díszítés idén sem lett meg. Boldog ünnepet, jó készülődést!

Lexalili
Lexalili Tue, 2015-12-22 09:41

Kedves Panka80!
Köszönöm a receptet, tényleg szuper, puha és isteni finom! A lányom nem egy sütirajongó de ebből hármat is megevett egymás után és kisgyerekkel együtt is meg lehet sütni. Minden éveben el fogjuk készíteni.

FülöpAndy
Panka80 / FülöpAndy Thu, 2015-12-10 10:59

Szia Electra! Igen ez egyből puha de csak akkor ha 10 percig sütöd tényleg ne tovább. H lesz benne mégis kemény az is megpuhul de ne tedd lezárt dobozba.

748
finomliszt 8 bögre
porcukor 1.5 bögre
szódabikarbóna 3 teáskanál
méz 2.5 dl
vaj 30 dkg
tojás 3 db
fahéj 3 teáskanál
szegfűszeg 2 teáskanál