Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés gesztenyekrémes-meggyes süti

Bögrés gesztenyekrémes-meggyes süti
Bögrés gesztenyekrémes-meggyes süti
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából a gombhoz kerestem kabátot. :) Volt itthon más sütiből kimaradt tejszín és meggybefőtt. Valami megoldást kellett találnom, ez lett belőle...

A bögrés sütit, mint alaptésztát már ezerszer megsütöttem. Van, hogy a tésztájába kakaót teszek, vagy kókuszt, vagy reszelt citromhéjat, mikor mi jut eszembe. De natúr is finom és nagy előnye, hogy nagyon gyorsan készen van. A különböző ízesítéseknél mindig a tej mennyiségével variálok.

Most ezzel a gesztenyés krémmel töltöttem meg. Olvastam a neten, naná hogy átvariáltam...:)

A sütit tartsuk a hűtőben, szerintem másnap sokkal finomabb. A gesztenye a meggyel remek ízkombinációt adva összeérik.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összekeverjük, apránként adunk hozzá annyi tejet, hogy a végén kicsit folyós tésztát kapjunk.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a tésztát, aranysárgára sütjük. Tűpróba! A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk.
  3. A krémhez a zselatint kislábosba szórjuk, ráöntünk fél dl tejet és 10 percre félretesszük.
  4. Addig a gesztenyemasszát annyi befőttlével keverjük össze, hogy kenhető legyen. Hozzákeverjük az összeturmixolt meggyet, vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukorral édesíthetjük.
  5. A tejes zselatint takarékon felmelegítjük míg felolvad, beleöntjük a gesztenyés krémbe, alaposan összekeverjük.
  6. A tejszínből habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés krémmel. A krémmel megkenjük a lapot, és ráhelyezzük a tetejét.
  7. A tetejére a cukrot és a kakaót vízzel kis lángon megolvasztjuk. Tűzhelyről lehúzva a vajat elkeverjük benne, ecsettel a süti tetejére kenjük.
  8. Kb 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük, majd ízlés szerinti formára vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 488
elküldve: 8
receptkönyvben: 231
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

bögrés süti felturbózva Gabystól, bögrés gesztenyekrémes süti, gesztenyés-meggyes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
finomliszt 1 bögre
cukor 1 bögre
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 175 g
tej 0.5 dl
gesztenyemassza 25 dkg
habtejszín 3 dl
tej 0.5 dl
meggybefőtt 10 dkg
meggylé 1 dl
zselatin 25 g
porcukor 1 csapott ek
cukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 3 dkg
víz 5 ek