r
Nosalty Logó

Bögrés gesztenyekrémes-meggyes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Bögrés gesztenyekrémes-meggyes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Összesen 476 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Összesen 3789 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 476 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4755.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 3789 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összekeverjük, apránként adunk hozzá annyi tejet, hogy a végén kicsit folyós tésztát kapjunk.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a tésztát, aranysárgára sütjük. Tűpróba! A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majdkettévágjuk.
  3. A krémhez a zselatint kislábosba szórjuk, ráöntünk fél dl tejet és 10 percre félretesszük.
  4. Addig a gesztenyemasszát annyi befőttlével keverjük össze, hogy kenhető legyen. Hozzákeverjük az összeturmixoltmeggyet, vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukorral édesíthetjük.
  5. A tejes zselatint takarékon felmelegítjük míg felolvad,beleöntjük a gesztenyés krémbe, alaposan összekeverjük.
  6. A tejszínből habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés krémmel. A krémmel megkenjük a lapot, és ráhelyezzük a tetejét.
  7. A tetejére a cukrot és a kakaót vízzel kis lángon megolvasztjuk. Tűzhelyről lehúzva a vajat elkeverjük benne,ecsettel a süti tetejére kenjük.
  8. Kb 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük, majd ízlés szerinti formára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16962
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából a gombhoz kerestem kabátot. :) Volt itthon más sütiből kimaradt tejszín és meggybefőtt. Valami megoldást kellett találnom, ez lett belőle... A bögrés sütit, mint alaptésztát már ezerszer megsütöttem. Van, hogy a tésztájába kakaót teszek, vagy kókuszt, vagy reszelt citromhéjat, mikor mi jut eszembe. De natúr is finom és nagy előnye, hogy nagyon gyorsan készen van. A különböző ízesítéseknél mindig a tej mennyiségével variálok. Most ezzel a gesztenyés krémmel töltöttem meg. Olvastam a neten, naná hogy átvariáltam...:) A sütit tartsuk a hűtőben, szerintem másnap sokkal finomabb. A gesztenye a meggyel remek ízkombinációt adva összeérik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek