Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzavirág palacsinta bundában

Bodzavirág palacsinta bundában
Bodzavirág palacsinta bundában
9 perc / előkészület: 5 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén kerti sütögetést rendeztünk a barátaimmal. Míg a házigazda a kolbászokat felügyelte, mi megmásztunk egy meredek hegyet, hogy forgalommentes bodzabokrokat fedezzünk fel, és szép fehér virágait leszedjük sütni és szörpnek. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást elkeverjük a cukorral és sóval. Hozzákeverjük a lisztet, és fokozatosan a tejet addig, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ehhez tölthetünk még egy kis vanília kivonatot extra ízesítésnek.
  2. A bodzavirágokat kisebb ernyőkre szétszedjük, és a palacsintatésztába mártjuk, majd közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat róla. Tálalásnál megszórhatjuk kevés házi vaníliás porcukorral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 512
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsintabundás bodza, bodzavirág bundában, bodzavirág palacsintatésztában sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

168
bodzavirág 3 db
tojás 1 db
cukor 1 ek
1 csipet
tönkölybúza liszt 10 dkg
tej 1 dl
vanília kivonat 1 teáskanál