Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzaszörp Nagymama receptjei-től

Bodzaszörp Nagymama receptjei-től
Bodzaszörp Nagymama receptjei-től
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy a bodza már elvirágzott, de jövő nyárra még jól jöhet. :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üveget fertőtlenítjük, a citromokat megmossuk, a bodzát előkészítjük: megmossuk, majd 1 mp-re forró vízbe mártjuk.
  2. Ha olyan helyen szedtük a bodzát, ahol nem érhette kosz (nem autóút mentén, hanem pl. fákkal, bokrokkal védett kertből), akkor nem szükséges lemosni, mert azzal sok értékes virágport veszíthetünk. Viszont nem kell aggódni, mert én is mostam, és ennek ellenére is nagyon finom a szörp.
  3. Ezután a hozzávalókat az üvegbe helyezzük, felöntjük vízzel és jól összekeverjük.
  4. Hűvös helyen, lefedve hagyjuk állni 2 napig (napi 2x megkeverjük).
  5. Ezután leszűrjük, üvegekbe töltjük és már fogyaszthatjuk is. Nagyon finom magában is, viszont én hígítottam 1:1 arányban vízzel (de szódával az igazi).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 861
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi szörp, házi bodzaszörp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

297
víz 5 l
cukor 60 dkg
citrompótló 70 db
borkősav 1 kávéskanál
citrom 2 db
bodzavirág 8 db