Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentaszörp nyírfacukorral

Mentaszörp nyírfacukorral
Mentaszörp nyírfacukorral
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek kedvence a bodzaszörp. Mivel én a tartósítószermentes változatot készítem, nyár közepe felé sajnos már elfogy. Szerencsére a kis mentabokor egész nyáron gyönyörűen hozza aromás leveleit, így ilyen mentaszirupot bármikor gyorsan tudunk készíteni. Kánikulában nagyon finom, hűsítő ital!

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott mentaleveleket tegyük egy kisebb edénybe a vízzel és a cukorral együtt.
  2. Közepes lángon forraljuk fel, majd 10 percig kicsit gyöngyözve hagyjuk forrni.
  3. Zárjuk el a tüzet, tegyünk az edényre egy fedőt, és 12 órán keresztül hagyjuk így.
  4. Sűrűn szitán és tölcséren keresztül öntsük egy kisebb üvegbe a szirupot (a leveleket jól nyomkodjuk ki, ne vesszen kárba a finom aromájuk!).
  5. Hűtőben tárolva 1-2 hónapig áll el.
  6. Fogyasztáskor ízlés szerinti hideg, buborékos vízzel öntsük fel, pici citrommal tovább ízesíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 644
elküldve: 4
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mentaszirup, házi mentaszörp, cukormentes mentaszörp, mentaszörp xilittel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!