Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmaszósz

Birsalmaszósz
Birsalmaszósz
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikáns mártás vadhúsok vagy más sültek mellé.  

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk, felaprítjuk a birsalmákat, majd fél liter vízben a sóval, cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal és a szerecsendióval puhára főzzük.
  2. A tejből és lisztből habarást készítünk, ezzel besűrítjük, majd felforraljuk.
  3. A végén citromlével ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 50 793
elküldve: 12
receptkönyvben: 421
elkészítve: 14/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

birsalma mártás

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2018-02-06 23:08

Birsalma érés idején megcsináltam, és adagolva lefagyasztottam. Azóta nagyon jól jött sülthúsok mellé mártásnak, nagyon finom. Köszönöm a remek receptet. Zsuzsa.

200
birs 40 dkg
cukor 1 ek
tej 2 dl
finomliszt 3 dkg
citromlé 1 tk
szegfűszeg 5 db
fahéj 1 késhegynyi
szerecsendió 1 késhegynyi
1 csipet