Nosalty Logó

Lecsópaprika télire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Lecsópaprika télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 580 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 17 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    587 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    1741 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    1898 micro
Összesen 146 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2763.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    1518 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2867.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2349 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    6964 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    7591 micro
Összesen 580 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 17 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott paprikákat felszeleteljük.
  2. Egy nagy fazékban (kb 7-10 literes) felforraljuk a paradicsomlét.
  3. Beleszórjuk a sót és a Nátium-benzoátot.
  4. A forró paradicsomlébe belerakjuk az összes paprikát, és erős lángon állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg a paprika összeesik, és a paradicsomlé újra felforr.
  5. Egy hosszú és magas falú tepsibe meleg vizet teszünk, ebbe állítgatjuk bele az üres üvegeket, hogy átmelegedjenek. Ezt a tepsit a tűzhelyre rakjuk a paprikás fazék mellé. Takarékra vesszük a paprika alatt a tűzhelyet és húsfogóval óvatosan átszedegetjük a paprikaszeleteket az üvegekbe, majd rámeregetjük a forró paradicsomlét, amiben a paprika főtt.
  6. Rácsavarjuk az üvegekre az üvegtetőket, és már mehetnek is az üvegek a száraz dunsztba.
  7. Pár nap múlva rakjuk ki a kamrába a lecsópaprikás üvegeket.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11666
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Ajánló

Nem csak lecsó készülhet gyorsan a munkás hétköznapokon ebből a paprikából, de szaftosabbá, ízletesebbé tesz mindenféle pörköltet, paprikáskrumplit és minden pirospaprikával ízesített levesbe is tehetjük! És majdnem kifelejtettem a legfontosabbat: a húslevesekbe is érdemes az utolsó 10 percben beletenni, mert olyan finom ízt ad a levesnek, mintha friss fehérpaprikát tettünk volna bele.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Néhány éve még a fagyasztóba raktuk el félbevágva, kicsumázva a kertünkben megtermő szép, nagy paprikákat, de mivel túl sok helyet foglalt így a fagyasztóban, ezért ezt a hagyományos technikát alkalmazom mostanában a tartósításra. Szinte hihetetlen, hogy 20-25 paprika lecsópaprikaként elkészítve elfér 3 db 7,2 dl-es üvegben! Éljenek a "dédi-féle" hagyományos tartósítási módszerek!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek