Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsópaprika télire

Lecsópaprika télire
Lecsópaprika télire
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány éve még a fagyasztóba raktuk el félbevágva, kicsumázva a kertünkben megtermő szép, nagy paprikákat, de mivel túl sok helyet foglalt így a fagyasztóban, ezért ezt a hagyományos technikát alkalmazom mostanában a tartósításra. Szinte hihetetlen, hogy 20-25 paprika lecsópaprikaként elkészítve elfér 3 db 7,2 dl-es üvegben! Éljenek a "dédi-féle" hagyományos tartósítási módszerek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem csak lecsó készülhet gyorsan a munkás hétköznapokon ebből a paprikából, de szaftosabbá, ízletesebbé tesz mindenféle pörköltet, paprikáskrumplit és minden pirospaprikával ízesített levesbe is tehetjük! És majdnem kifelejtettem a legfontosabbat: a húslevesekbe is érdemes az utolsó 10 percben beletenni, mert olyan finom ízt ad a levesnek, mintha friss fehérpaprikát tettünk volna bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megmosott paprikákat felszeleteljük.
  2. Egy nagy fazékban (kb 7-10 literes) felforraljuk a paradicsomlét.
  3. Beleszórjuk a sót és a Nátium-benzoátot.
  4. A forró paradicsomlébe belerakjuk az összes paprikát, és erős lángon állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg a paprika összeesik, és a paradicsomlé újra felforr.
  5. Egy hosszú és magas falú tepsibe meleg vizet teszünk, ebbe állítgatjuk bele az üres üvegeket, hogy átmelegedjenek. Ezt a tepsit a tűzhelyre rakjuk a paprikás fazék mellé. Takarékra vesszük a paprika alatt a tűzhelyet és húsfogóval óvatosan átszedegetjük a paprikaszeleteket az üvegekbe, majd rámeregetjük a forró paradicsomlét, amiben a paprika főtt.
  6. Rácsavarjuk az üvegekre az üvegtetőket, és már mehetnek is az üvegek a száraz dunsztba.
  7. Pár nap múlva rakjuk ki a kamrába a lecsópaprikás üvegeket.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 023
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

paprika befőtt, paprika télire

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

146
tv paprika 25 db
paradicsom ivólé 1 l
0.5 tk
nátrium-benzoát 4 késhegynyi