Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Berlini zselés hab málnaszósszal

Berlini zselés hab málnaszósszal
Berlini zselés hab málnaszósszal
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A berlini levegőt nem csak belélegezni lehet, hanem desszertként is élvezettel fogyasztani. Ezzel a receptel a berlini levegőt barhol a világon élvezhetjük.





hozzávalók / 4 adag

A zseléhez

A málnaszószhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját és levét.
  2. A zselatint 10 percet hideg vízben áztatjuk.
  3. A kicsavart zselatint a felforrósított borban felolvasztjuk. A zselatinos bort lassan a tojássárga-krémhez keverjük, majd hidegre tesszük.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük. A krémet 4 darab, vízzel kiőblített formába (200 ml) osztjuk, és betesszük a hűtőbe 12 órára.
  5. A szószhoz a málnát a cukorral és a citomlével pürésítjük, majd átszűrjük.
  6. A krémet tányérokra borítjuk, a szószt elosztjuk a krém köré. Megszórjuk a pisztáciával.




  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 043
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1965 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

berlini levegő málnaszósszal, zselés hab málnaszósszal,

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

447
tojássárgája 3 db
cukor 125 g
citrom 1 db
lapzselatin 4 db
fehérbor 2.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 3 db
málna 20 dkg
cukor 2 ek
citromlé 1 ek
pisztácia 10 dkg