r
Nosalty Logó

Fondant - pillecukor, glükózszirup nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
Fondant - pillecukor, glükózszirup nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 93% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 345 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 93% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4128 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 93% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 369 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 93% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 345 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 93% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1041.1 g
  • Cukor
    1039 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4128 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 93% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 369 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Átszitáljuk a porcukrot, és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele.
  2. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhármat összemelegítjük, hogy elolvadjanak, és elkeveredjenek egymással.
  3. A porcukor közepén lévő mélyedésbe öntjük a folyadékot, majd fakanállal elkeverjük.
  4. Kis adagokban, fokozatosan a másik adag átszitált porcukorból teszünk hozzá, és ha már nem tudjuk fakanállal keverni, kézzel gyúrjuk tovább. Kis adag porcukor, gyúrás, porcukor, gyúrás, ... Akkor kész, amikor már nem ragacsos, de puha, és sima felülete. Ha megvan az ideális állaga, tapintása, még néhány percig gyúrjuk.
  5. Folpackba, majd egy zacskóba tesszük, és minimum 6 órát, de akár több napot is szobahőmérsékleten pihentetjük.
  6. Felhasználáskor újra átgyúrjuk. Ha keménynek éreznék, margarinos kézzel lágyíthatunk rajta.
  7. Keményítővel meghintett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és felhasználásra kész.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 65574
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 29.

Ajánló

Most, hogy kipróbáltam a frissen rendelt ételfesték-géleket, méz helyett glükózszirupot használtam, mert itt termett hirtelen 5 liter.:) Hát gyorsabban keményedő, morzsálódó masszám lett. Mézzel ajánlom elkészíteni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fondant - pillecukor, glükózszirup nélkül
Nassoló Naplopó 17 recept

Már nagyon rég kerestem olyan fondant receptet, amibe nem kell glükóz szirup, glicerin, pillecukor. Ezzel a recepttel azt kaptam, amit vártam, és nagyon jó volt vele dolgozni! Ennél maradok, és ajánlom másnak is. A lelőhelye ITT.

Hozzászólások

Tmea

És az ételfestéket mikor kell belekeverni?

Nassoló Naplopó

Kedves Tmea! A pillecukor fondantnál hallottam, hogy akkor keverik bele, amikor még keverik, de én mindegyiket akkor színezem, amikor már összeállt egy golyóvá. Akkor felosztod annyi színre és olyan mennyiségre a masszát, amennyi és amilyen színekre szükséged van. :) Én mikor kipróbáltam az ételfestéket (a képen), akkor a masszát felvágtam 8 majdnem egyenl? részre és golyónként színeztem. Jól bele kell gyúrni mindegyik cipóba a festéket! Jó formázást! Betty

Tmea

Oké, köszi szépen, ki fogom próbálni, ez nem t?nik túl bonyolultnak! :-))

Törölt felhasználó

A képen csak 7 golyó látható, ha 8 majdnem egyenl? részre osztottad akkor azt szeretném kérdezni, hogy milyen szín? volt a nyolcadik és mi történt vele. Köszönöm Xevronixussor

IdegBijanka

Szia! Megszeretném kérdezni, hogy ?rölt zselatin alatt a "sima étkezi zselatint" érted? Köszönöm a válaszod el?re is. Eddig még nem mertem fondantot csinálni, de ez a recept nagyon tetszik!

Nassoló Naplopó

Kedves IdegBijanka! Igen, lehet kis zacskós (10 grammaos) zselatint venni, de nekem már jobb a nagyobb mennyiség? 25 grammos. :) Érdemes próbálkozni vele, mert nagyon szép dolgokat lehet csinálni bel?le és én is féltem t?le. S?t a mai napig van, hogy rossz élményem lesz - nem úgy sikerül, stb.- de mindig újra nekivágok! :) Sok sikert, majd írd meg, milyen lett! Betty

Olaszné Anci

Kedves Suncika04! Nagyon örülök ennek a receptnek is és amint id?m engedi kifogom próbálni! Köszönet érte! Szép napot és további jó munkát a konyhában! üdv: Anci

Cafika

szia Betty, pont fondant receptet keresek, nagyon jo ez a recept, tetszik az òsszetètele is!! ebbòl a mennyisègbòl kèszùlò fondant elèg egy torta bevonàsàra? hamarosan elkeszìtem egy szùlinapi tortàra kell majd :) ùdv: évi

Nassoló Naplopó

Drága Anci! Köszi ismét! Próbáld is ki, mert megéri! :) Tmea: sok sikert hozzá, várom a fejleményeket! Cafika: b?ven elegend? egy torta bevonására. Nekem mondjuk 22,5 cm-es tortaformám van, még b?ven maradt bel?le és nem is nyújtottam (sajnos) vékonyra. Ha rárakod egy tortára, tedd a tortát egy nagy barackkonzervre pl. és azon forgatva le tudod vágni a felesleget körbe. Újra be tudod gyúrni, nyújtani, kiszúrni, stb. :) Az oldalamon találsz más receptet, amit most próbáltam. :) Én is most tesztelek. :) De megnézheted az ezzel a fondanttal bevont tortám itt: http://www.nosalty.hu/mogyorokremes_diotorta_fondant_bevonattal_recept_42060 Sok sikert, majd írd meg milyen lett! :) Betty

IdegBijanka

Köszönöm a gyors választ, fantasztikus a blogod is!

Törölt felhasználó

szia! a hétvégén én is kipróbálom, nagyon tetszik a recept, köszi :)

Törölt felhasználó

lenne egy kérdésem, most ahogy nézegetem :) ez nem az a pillecukor, amit zacskóban árulnak a boltban? bocsi, kicsit kezd? vagyok :D vagy ez csak kimondottan tortára való? köszi szépen :):)

Cafika

szia Betty, kòszi a gyors vàlaszt !! szuper a blogod, ès nagyon ùgyes vagy !!! majd jelentkezem, hogy milyen lett, ùdv. évi

Nassoló Naplopó

IdegBijanka: nagyon szívesen és köszi szépen! tündikirálylány: de az a pillecukor, csak lehet házilag is készíteni, az mégiscsak hazai. Én most vettem boltit el?ször, hogy kipróbáljam az milyen. :) És nem is pillecukor, hanem valójában a szó szoros értelmében mályvacukor. :) Mind voltunk kezd?k, úgyhogy nyugodtan! :) Én nem haragszom meg a kérdésekért! :) cafika: köszönöm szépen, aranyos vagy, mindenképp jelentkezz milyen lett! Betty

Nassoló Naplopó

Kedves Xevronixussor! A nyolcadik golyócska zöld szín? volt és azért nincs a dobozban, mert azt nyújtottam éppen, ezek a dobozban még csak várták légmentesen a feldolgozást, hogy ne száradjanak meg. Hát ez a 8. golyó titka. :D Betty

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Ma megcsináltam és nagyon jól sikerült!!! Kicsit szemcsés (a daráló megadta magát, így az utolsó adag porcukor nem lett a legjobb), de ez volt az 1. próbálkozásom, úgyhogy nagyon boldog vagyok! :-) Holnap készítem hozzá a tortát!

Nassoló Naplopó

Kedves Sedi! Nagyon örülök, hogy jól sikerült a fondantod! Nekem is szemcsés lett egy adag pont ugyanezért (vagyis csak nem daráltam meg eléggé egy adag cukrot), de ha nem nagyítóval nézed, nem fog látszódni, érezni meg...majd elolvad! :) Jaj, nagyon örülök, hogy jó lett! Gratulálok és sok sikert a tortához is! Betty

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.