Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Beef rouladen

Beef rouladen
Beef rouladen
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy svájci nemzeti étel, amit az amerikai testvéremtől hallottam, ő szokta csinálni a férjének, aki természetesen svájci. Kevés előkészületet igénylő, laktató, gyerekeknek is adható finomság, elkészíteni sem túl bonyolult, csak időigényes. Cserébe a marhahús semmivel sem összetéveszthető ízvilágát kapjuk omlósan, laktatóan.

hozzávalók / 4 adag

  • 6 szelet vékony marhafelsál vagy fehérpecsenye
  • 1 hagyma
  • 20-30 dkg zsírszalonna
  • 6 db savanyú uborka
  • egy kis húsleveslé vagy 1 leveskocka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szeletben vegyük a húst, és vékonyra vágassuk a hentessel, úgy egy centisre. Otthon kora reggel a hússzeletek szélét 2-3 centinként ollóval becsipdessük, vagy késsel ejtünk rajtuk kisebb bevágásokat, és alaposan kiklopfoljuk. Nagyon vékony legyen a hús, hiszen fel fogjuk csavarni. Nem fröcsköljük össze a konyhánkat húslével, és könnyebb lemosni a vágódeszkát is, ha klopfolás előtt egy nejlonzacskót teszünk a hús alá és fölé, és azon keresztül klopfoljuk. Igyekezzünk hosszúkás alakra klopfolni.
  2. A szalonnát picire kockázzuk, keményre pirítjuk egy serpenyőben, kiszedjük a zsírjából, félretesszük. A visszamaradt zsírban megdinszteljük a felkockázott hagymát.
  3. A hússzeleteket kifektetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk a felső felüket, majd mindegyikre egyenleten elosztjuk a hagymát és a szalonnát. Végül egy savanyú uborkát rakunk rá, és felcsavarjuk.
  4. Fogpiszkálóval rögzítjük a hengerkék két végét, nem kell túl szorosan, úgysem nyúlunk a húshoz, nem lökdössük, nem kavargatjuk.
  5. Beletesszük a kuktába, szépen egymás mellé rendezzük őket, és felöntjük a húslevessel, vagy sima vízzel, hogy pont ellepje. Ha sima vizet teszünk rá, morzsoljunk el benne egy leveskockát, vagy csak sózzuk és ételízesítővel ízesítsük.
  6. Lezárjuk a kuktát, és 3 órán keresztül nagyon csendes fokozaton főzzük. Bár valószínűleg egy óra után is megpuhulna a hús, de az ízek összeérésének kell némi időt hagyni.
  7. Főtt krumplit kínálunk hozzá.
  8. Készíthetjük hagyományos lábasban is, de akkor legalább hat óra csendes forrás kell neki!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 694
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1096 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: svájci
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

göngyölt marhahús, göngyölt marhafelsál, uborkás göngyölt fehérpecsenye

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2014-08-20 08:23

Apósom szegény teljesen analfabéta volt a konyhában,. Ez volt az egyetlen étel, amit nagyon finoman tudott elkészíteni. Az étel eredetét soha nem kérdeztük meg tőle. Nagyon jó, hogy a sztoriban leírtad, mert legalább megtudtuk, hogy svájci nemzeti eledel.
További sikeres recepteket kívánok: Zoli

niki371
Niki. / niki371 Thu, 2013-06-20 08:54

Németországban a Párom családjánál ettünk egy párszor! Nagyon finom! :) Én biztos elkészítem!