r
Nosalty Logó

Beef rouladen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Beef rouladen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2717 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 679 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    1950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2717 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeletben vegyük a húst, és vékonyra vágassuk a hentessel, úgy egy centisre. Otthon kora reggel a hússzeletek szélét 2-3 centinként ollóval becsipdessük, vagy késsel ejtünk rajtuk kisebb bevágásokat, és alaposan kiklopfoljuk. Nagyon vékony legyen a hús, hiszen fel fogjuk csavarni. Nem fröcsköljük össze a konyhánkat húslével, és könnyebb lemosni a vágódeszkát is, ha klopfolás előtt egy nejlonzacskót teszünk a hús alá és fölé, és azon keresztül klopfoljuk. Igyekezzünk hosszúkás alakra klopfolni.
  2. A szalonnát picire kockázzuk, keményre pirítjuk egy serpenyőben, kiszedjük a zsírjából, félretesszük. A visszamaradt zsírban megdinszteljük a felkockázott hagymát.
  3. A hússzeleteket kifektetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk a felső felüket, majd mindegyikre egyenleten elosztjuk a hagymát és a szalonnát. Végül egy savanyú uborkát rakunk rá, és felcsavarjuk.
  4. Fogpiszkálóval rögzítjük a hengerkék két végét, nem kell túl szorosan, úgysem nyúlunk a húshoz, nem lökdössük, nem kavargatjuk.
  5. Beletesszük a kuktába, szépen egymás mellé rendezzük őket, és felöntjük a húslevessel, vagy sima vízzel, hogy pont ellepje. Ha sima vizet teszünk rá, morzsoljunk el benne egy leveskockát, vagy csak sózzuk és ételízesítővel ízesítsük.
  6. Lezárjuk a kuktát, és 3 órán keresztül nagyon csendes fokozaton főzzük. Bár valószínűleg egy óra után is megpuhulna a hús, de az ízek összeérésének kell némi időt hagyni.
  7. Főtt krumplit kínálunk hozzá.
  8. Készíthetjük hagyományos lábasban is, de akkor legalább hat óra csendes forrás kell neki!
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7472
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy svájci nemzeti étel, amit az amerikai testvéremtől hallottam, ő szokta csinálni a férjének, aki természetesen svájci. Kevés előkészületet igénylő, laktató, gyerekeknek is adható finomság, elkészíteni sem túl bonyolult, csak időigényes. Cserébe a marhahús semmivel sem összetéveszthető ízvilágát kapjuk omlósan, laktatóan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek