r
Nosalty Logó

Beef rouladen

Nosalty
Beef rouladen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

679
Kalória
35.2g
Fehérje
5.5g
Szénhidrátok
56.4g
Zsír
137.8g
Víz
91.5g
Koleszterin
348.1mg
Rost
993.1mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2717 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 679 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    1950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    551.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2717 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Szeletben vegyük a húst, és vékonyra vágassuk a hentessel, úgy egy centisre. Otthon kora reggel a hússzeletek szélét 2-3 centinként ollóval becsipdessük, vagy késsel ejtünk rajtuk kisebb bevágásokat, és alaposan kiklopfoljuk. Nagyon vékony legyen a hús, hiszen fel fogjuk csavarni. Nem fröcsköljük össze a konyhánkat húslével, és könnyebb lemosni a vágódeszkát is, ha klopfolás előtt egy nejlonzacskót teszünk a hús alá és fölé, és azon keresztül klopfoljuk. Igyekezzünk hosszúkás alakra klopfolni.
  2. A szalonnát picire kockázzuk, keményre pirítjuk egy serpenyőben, kiszedjük a zsírjából, félretesszük. A visszamaradt zsírban megdinszteljük a felkockázott hagymát.
  3. A hússzeleteket kifektetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk a felső felüket, majd mindegyikre egyenleten elosztjuk a hagymát és a szalonnát. Végül egy savanyú uborkát rakunk rá, és felcsavarjuk.
  4. Fogpiszkálóval rögzítjük a hengerkék két végét, nem kell túl szorosan, úgysem nyúlunk a húshoz, nem lökdössük, nem kavargatjuk.
  5. Beletesszük a kuktába, szépen egymás mellé rendezzük őket, és felöntjük a húslevessel, vagy sima vízzel, hogy pont ellepje. Ha sima vizet teszünk rá, morzsoljunk el benne egy leveskockát, vagy csak sózzuk és ételízesítővel ízesítsük.
  6. Lezárjuk a kuktát, és 3 órán keresztül nagyon csendes fokozaton főzzük. Bár valószínűleg egy óra után is megpuhulna a hús, de az ízek összeérésének kell némi időt hagyni.
  7. Főtt krumplit kínálunk hozzá.
  8. Készíthetjük hagyományos lábasban is, de akkor legalább hat óra csendes forrás kell neki!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 180 perc
  • Főzés módja: kukta

Ez egy svájci nemzeti étel, amit az amerikai testvéremtől hallottam, ő szokta csinálni a férjének, aki természetesen svájci. Kevés előkészületet igénylő, laktató, gyerekeknek is adható finomság, elkészíteni sem túl bonyolult, csak időigényes. Cserébe a marhahús semmivel sem összetéveszthető ízvilágát kapjuk omlósan, laktatóan.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...