Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos paradicsomleves tésztával

Bazsalikomos paradicsomleves tésztával
Bazsalikomos paradicsomleves tésztával
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, finom paradicsomleves. Minél kevesebb víz kerül hozzá, annál jobb. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk.
  2. Az olajból és lisztből rántást készítünk. Ezután felöntjük a paradicsomlével, majd a vízzel.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot, bazsalikomot, beletesszük a hagymát.
  4. Kicsi lángon felfőzzük, majd beleszórjuk a tésztát/rizst. 
  5. Addig főzzük, amíg a tészta/rizs meg nem fő.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 809
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita333

Mióta szakács: 2012.08.13.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomleves, házi paradicsomleves, betűtésztás paradicsomleves, parileves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zita333
Zita333 / Zita333 Mon, 2013-07-01 19:31

Nyersen, de egészben. Ha felfőtt a leves, egy mozdulattal ki is vesszük. Csak az íze kedvéért kell bele :) Bocsi a kései válaszért!

259
paradicsomlé 10 dl
víz 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
bazsalikom 0 ízlés szerint
rizs 5 dkg