r
Nosalty Logó

Bazsalikomos paradicsomlé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Bazsalikomos paradicsomlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1121 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 374 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4625.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2835.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3030 micro
  • β-karotin
    13470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    77190 micro
  • Lut-zea
    3690 micro
Összesen 1121 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2444 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A paradicsomok héját mosás után egyszerűen lehúzogatjuk.
  2. Az üvegeket a fedéllel együtt tepsibe pakoljuk, majd 100 C fokon (gyenge hőmérsékleten) sterilizáljuk a sütőben 15 percig. Amíg az üveg a sütőben áll, a paradicsomot egy edénybe téve összevágjuk.
  3. A cukorral és sóval elkezdjük főzni. Ha jól szétfőtt, botmixerrel pürésítjük. 3-4 percig még forraljuk, közben mindig kevergetjük. Végül az összevágott friss bazsalikomlevelet hozzádobjuk.
  4. A felforrósított üvegekbe szedjük a levet, jó erősen lezárjuk, és száraz dunsztba (plédek közé) tesszük 1 napra. Végleges, hűvös helyükre ezután pakoljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7480
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Ajánló

Nem kellett forró vízbe dobni a paradicsomot, hogy a héja könnyen lejöjjön. A 3 kilóval hamarabb végeztem, mintha még forró vízbe is beleraktam volna. 4 üvegnyi mennyiség lett ennyi paradicsomból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár friss fogyasztásra, vagy jól lezárva télre is kiváló a bazsalikom-ízzel összeért paradicsomlé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!