Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó télire Iluska konyhájából

Lecsó télire Iluska konyhájából
Lecsó télire Iluska konyhájából
65 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször készítettem már télire lecsót. Mindig jó elővenni, és felhasználni különböző ételekhez. Ma is még eső előtt kimentem a kertembe leszedni a hozzávalókat. Finom, édes, hatalmas nagy paradicsomjaim termettek. A háttér az épp fővő lecsóm...

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Érdemes alaposan kimosni az üvegeket, és a lehető legnagyobb higiéniával készíteni!

Egyszerre több üveggel is lehet készíteni. 6-7 üveggel lesz ebből a mennyiségből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az erre szánt üvegeket, záró fedeleket alaposan, forró vízben kimossuk. Öblítjük. Konyharuhára téve hagyjuk lecsöpögni és megszáradni. Előző nap előkészíthetjük.
  2. A paradicsomokat megmossuk. Szárát, kocsányát, az esetleges hibákat kivágjuk. Kockára vagdosva egy tálba tesszük.
  3. A paprikákat is megmossuk, magházát eltávolítjuk. Felvagdossuk.
  4. Az üvegeket beleállítgatjuk egy olyan vízzel teli tálba, amibe beleférnek, és felforrósítjuk az üvegeket.
  5. A paradicsom alá gyújtunk, megvárjuk az első rottyanást, majd hozzátesszük a paprikákat is. Ezzel is egyet forralunk rajta, és beleszedjük az előmelegített üvegekbe.
  6. Konyharuhára pakolva,1 cm vastagságban olajat öntünk a tetejére. Végezetül szorosan rácsavarjuk a fedelet. Szárazdunsztba tesszük, jól bebugyolálva plédekbe. Másnapig hagyjuk kihűlni.
     
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 388
elküldve: 6
receptkönyvben: 199
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
701 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

egyszerűen elkészített lecsó télre, télre eltett lecsó, olajjal tartósított lecsó

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Tue, 2013-09-03 11:32

Én zsírban megdinsztelem a hagymát, paradicsomot megtisztítom a héjától, rászelem a paprikát felforralom és száraz dunsztba teszem. Így a fiaim is könnyebben boldogulnak vele. Vira

u.bridge
bridge / u.bridge Wed, 2012-09-19 16:11

Elkészítettem :) várom majd télen a végeredményt! Köszi, hogy felraktad!
...egyedül az előkészületi idő nemtudom, hogy neked hogy lett csak 15 perc. Én legalább 1 óráig csumáztam és vágtam kockára, és akkor még az üvegek előkészítését nem is számoltam...

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2012-09-19 19:57

Ha tisztára mostad az üvegeket,akkor olyan jó lesz mint az enyém... :-)) Megmondom őszintén,nem is figyeltem annyira mennyit írok be előkészületnek....azért örülök,hogy neked is lesz majd fincsi lecsód...:-))

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2012-09-08 19:30

Köszi,lent várnak a sorukra a pincében......neked is viszont legyen szép a hétvégéd! :-))

margica
margica Sat, 2012-09-08 18:37

ÜDV!
Nagyon jól néz ki a lecsód.
Én az olajon sütöm kicsit a paprikát és utána forralom fel a paradicsommal, így kicsit pikánsabb ízt ad a paprika, de így is szoktam készíteni, ahogy te írtad.
Szép hétvégét.

439
paradicsom 2 kg
paprika 2 kg
napraforgó olaj 2 dl