Nosalty Logó

Lecsó télire Iluska konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Lecsó télire Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2191 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    686 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2478 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 439 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    3430.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    1593 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2364 micro
  • β-karotin
    12391 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    8052 micro
Összesen 2191 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1234 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az erre szánt üvegeket, záró fedeleket alaposan, forró vízben kimossuk. Öblítjük. Konyharuhára téve hagyjuk lecsöpögni és megszáradni. Előző nap előkészíthetjük.
  2. A paradicsomokat megmossuk. Szárát, kocsányát, az esetleges hibákat kivágjuk. Kockára vagdosva egy tálba tesszük.
  3. A paprikákat is megmossuk, magházát eltávolítjuk. Felvagdossuk.
  4. Az üvegeket beleállítgatjuk egy olyan vízzel teli tálba, amibe beleférnek, és felforrósítjuk az üvegeket.
  5. A paradicsom alá gyújtunk, megvárjuk az első rottyanást, majd hozzátesszük a paprikákat is. Ezzel is egyet forralunk rajta, és beleszedjük az előmelegített üvegekbe.
  6. Konyharuhára pakolva,1 cm vastagságban olajat öntünk a tetejére. Végezetül szorosan rácsavarjuk a fedelet. Szárazdunsztba tesszük, jól bebugyolálva plédekbe. Másnapig hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 40617
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Érdemes alaposan kimosni az üvegeket, és a lehető legnagyobb higiéniával készíteni! Egyszerre több üveggel is lehet készíteni. 6-7 üveggel lesz ebből a mennyiségből.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Többször készítettem már télire lecsót. Mindig jó elővenni, és felhasználni különböző ételekhez. Ma is még eső előtt kimentem a kertembe leszedni a hozzávalókat. Finom, édes, hatalmas nagy paradicsomjaim termettek. A háttér az épp fővő lecsóm...

Hozzászólások

margica

ÜDV! Nagyon jól néz ki a lecsód. Én az olajon sütöm kicsit a paprikát és utána forralom fel a paradicsommal, így kicsit pikánsabb ízt ad a paprika, de így is szoktam készíteni, ahogy te írtad. Szép hétvégét.

Iluska

Köszi,lent várnak a sorukra a pincében......neked is viszont legyen szép a hétvégéd! :-))

bridge

Elkészítettem :) várom majd télen a végeredményt! Köszi, hogy felraktad! ...egyedül az el?készületi id? nemtudom, hogy neked hogy lett csak 15 perc. Én legalább 1 óráig csumáztam és vágtam kockára, és akkor még az üvegek el?készítését nem is számoltam...

Iluska

Ha tisztára mostad az üvegeket,akkor olyan jó lesz mint az enyém... :-)) Megmondom ?szintén,nem is figyeltem annyira mennyit írok be el?készületnek....azért örülök,hogy neked is lesz majd fincsi lecsód...:-))

Hasznos Virág

Én zsírban megdinsztelem a hagymát, paradicsomot megtisztítom a héjától, rászelem a paprikát felforralom és száraz dunsztba teszem. Így a fiaim is könnyebben boldogulnak vele. Vira

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.