r
Nosalty Logó

A húgom olajos paprikája

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
főni
A húgom olajos paprikája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 826 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1653 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 50 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9888.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    9742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1333.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2397 micro
  • β-crypt
    723 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 826 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19777.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    19483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2667.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    4794 micro
  • β-crypt
    1446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1653 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mennyiségeket egy befőttes üvegre adtam meg, kivéve a lé mennyiségét. Megmossuk a paprikákat, kicsumázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. Mindent előkészített, tiszta üvegbe beledobunk 3 karika hagymát, 3 szem szegfűszeget 4 szem borsot és 4 db szegfűborsot. A felszeletelt paprikát tömören az üvegekbe helyezzük, és ráöntünk 2 evőkanál olajat.
  3. A vizet, ecetet (10%-os), sót és cukrot összeforraljuk, majd a paprikákra szedünk belőle, majdnem az üveg tetejéig.
  4. Lezárjuk az üvegeket, majd vízfürdőben lassú tűzön kb. 20 percig forraljuk. Ezután levesszük a lángot, és a fürdőben hagyjuk kihűlni a poharakat. Mehetnek a kamrába, hogy télen aztán rakott kenyereken, húsok vagy zsíros kenyér mellé tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3713
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet még a nagymamám készítette így, és nálam valahogy feledésbe is merült. Szerencsére a húgom leírta, és rendszeresen készíti is. Tavaly egy alkalommal megkínált. Az íze régi emlékeket idézte, úgyhogy az idén sok kápia paprikát ültettem, hogy én is eltegyek belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek