r
Nosalty Logó

Barna zsemle Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Barna zsemle Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 334 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2000 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 334 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7018.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    5463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    391 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 2000 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet a dagasztóedény táljába szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, hozzáöntünk kb. 100 ml langyos vizet, és kevés liszttel elkavarjuk.
  2. Letakarva, meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a dagasztógéppel kb. 8 percet dagasztjuk.
  4. Lefedve, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, majd még egyszer átdagasztjuk, és további 30 percig kelesztjük.
  5. A tésztát kb. 85 g-os darabokra osztjuk, amelyekből zsemléket formázunk, megszórjuk kevés liszttel.
  6. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  7. Majd betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3743
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A zsemletésztához dagaszthatunk sült hagymát vagy füstölt sonkát is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.