Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barna zsemle Glaser konyhájából

Barna zsemle Glaser konyhájából
Barna zsemle Glaser konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zsemletésztához dagaszthatunk sült hagymát vagy füstölt sonkát is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet a dagasztóedény táljába szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, hozzáöntünk kb. 100 ml langyos vizet, és kevés liszttel elkavarjuk.
  2. Letakarva, meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a dagasztógéppel kb. 8 percet dagasztjuk.
  4. Lefedve, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, majd még egyszer átdagasztjuk, és további 30 percig kelesztjük.
  5. A tésztát kb. 85 g-os darabokra osztjuk, amelyekből zsemléket formázunk, megszórjuk kevés liszttel.
  6. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  7. Majd betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 418
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1968 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: édes leveles, hamburger-buci, kifli, briós, buci, bagel, perec, pita, burek, croissant

egyéb elnevezések

zsemle, barna zsemle házilag, házi zsemle, német zsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

334
rozsliszt 300 g
kenyérliszt BL80 200 g
friss élesztő 40 g
víz 300 ml
2 tk
vaj 25 g
cukor 0.5 teáskanál
citromlé 1 tk