Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barbie torta - karamellás krémmel

Barbie torta - karamellás krémmel
Barbie torta - karamellás krémmel
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

5 éves lett az unokahúgom. Olyan, mintha tegnap hozták haza volna kórházból. Elszaladt az idő, de természetesen csak ő öregszik, mi nem. :)
Szóval sokat gondolkoztam, hogy mégis mit csináljak egy olyan gyereknek, akinek mindene megvan, az apja nem csak hercegnőnek hívja, hanem úgy is bánik vele. Tehát a gyerek ingerküszöbe igen magas, egyre nehezebb neki olyan ajándékot venni, amitől komolyan lázba jönne.
Nézelődtem neten, és így bukkantam a Barbie tortára. Az összes recepet végigböngésztem, videókat néztem, végül sok receptből összeollózva született meg a saját elképzelésem.
Nem fogok hazudni, nem egy könnyű dolog. Leginkább a türelmet dolgoztatja meg. Én 3 napig készítettem, de megérte, és Adrinak is elment a hangja egy pár pillanatra, mikor meglátta, pedig ez utóbbi nem sűrűn fordul elő vele. :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A krémet Skorpiótól vettem. Örök hálám, hogy megismertette velem ezt a csodáltos karamellkrémet.
A tejszínt mindig egy nappal a felverés előtt tegyük a hűtőbe, és rakjunk bele cukrot, ha nem cukrozottat vettünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előveszünk egy kerek 23 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük az alját, illetve egy magas kuglóf formát, és azt is vajazzuk lisztezzük.
  2. Megsütjük a piskótát: mind a tortaformába, mind a kuglófformába 7-7 tojásból készítünk piskótát. A tojásokat szétválasztjuk fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a puha margarint a kétféle cukrot, és azt is kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Ezt a sütőporos lisztet a sárgájás krémhez adjuk több részletben, és a robotgéppel simára dolgozzuk. Mivel a liszt hozzáadásával nagyon sűrű lett a sárgájás rész, pár kanál fehérjével lazítjuk, és csak ezután keverjük hozzá széles nagy mozdulatokkal a maradék fehérjét. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Tűpróba!
  3. A krémhez a 12 ek cukrot karamellizáljuk. Egészen sötét karamellt csináljunk, hogy később is jól kiérződjön a karamell íze.
  4. Amíg a cukor olvadozik, a tej felével kézihabverővel simára keverjük a lisztet a másik felét pedig felmelegítjük a mikróban. Ha karamell kész, ráöntjük a meleg tejet, és visszaolvasztjuk a megkeményedett karamellt.
  5. Eztután kézihabverő segítségével belekeverjük a tejes-lisztes keveréket, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A legvégén hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  6. A krémet félretesszük hűlni, ha már kézmeleg, nyugodtan belekeverhetjük a 40 dkg puha margarint, majd tegyük hűtőbe, hogy jól kihűljön, könnyebb vele dolgozni.
  7. Összeállítás: A kuglófot rámérjük a tortára, ha kell körbevágjuk, egymáshoz igazítjuk őket, majd a tortalapot kétfelé, a kuglófot háromfelé vágjuk, és betöltjük a krémet, végül kívülről is bevonjuk.
  8. A Barbie babát előzőleg levetkőztetjük, és a derekáig folpack-ba csomagoljuk, majd a kuglóf nyílásába behelyezzük, és óvatosan belenyomjuk, ha kell kitámasztjuk a levágott piskótával vagy krémmel. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, és másnap díszitsük.
  9. Díszítéshez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Kivesszük az kb. 1/3 -át, a maradékba teszünk pár csepp piros ételfestéket. Feldíszitjük kedvünk szerint, rakhatunk rá cukordíszeket. (Én most szivecskéket tettem rá.)

  • sütési hőfok: 165°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 356
elküldve: 4
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Makka

Mióta szakács: 2011.09.11.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karamellás barbie torta, meglepetés torta karamellás krémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makka
Makka / Makka Thu, 2011-09-15 19:46

Szia!

De jó, hogy itt is "találkozunk" :))) És köszönöm természetesen:)

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2011-09-15 22:00

Kedves Makka!
Először is gyönyörű a tortád! Nagyon ügyes vagy, és főleg türelmes!
Másodszor örülök, hogy ennyire ízlik a krém, már megérte feltenni a
receptet:))) További jó sütés-főzést, és minden jót kívánok! Üdv: Skorpió

horakulum
horakulum Thu, 2011-09-15 18:58

Szia Makka! Ahogya ezt már más "fórumon" is megtettem, a torta gyönyörű! :) ;)) Azt nem ígérem, hogy el is fogom készíteni, de csodálatomat mindenképpen kifejezem most. :)

1178
tojás 14 db
finomliszt 14 evőkanál
cukor 14 ek
vaníliás cukor 2 ek
sütőpor 1 csomag
margarin 14 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 l
cukor 12 ek
finomliszt 8 evőkanál
vaníliás cukor 1 ek
margarin 40 dkg
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
ételfesték 2 csepp