r
Nosalty Logó

Barackszószos csirkeszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Barackszószos csirkeszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 471 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1884 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 471 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3925.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1884 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, folpackot teszünk a szeletekre és kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, kevés szárított petrezselyemmel szórjuk meg őket mindkét oldalukon. (Azért szárítottal, mert nem hiányzik ebbe az ételbe a friss petrezselyem intenzív íze, viszont egy kevés szárított jót tesz neki.) Bedörzsöljük a szeleteket zúzott fokhagymával.
  2. A barackokat falatnyi darabokra vágjuk.
  3. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és kevés vajon szép pirosra sütjük őket. Egy tányérra félretesszük őket, melegen tartjuk.
  4. Ugyanabbaaz edénybe beledobjuk a barackokat, és pár percig pároljuk őket. Kevés befőttlevet locsolunk rá, majd a tejszínnel öntjük fel.
  5. Sóval, borssal ízesítjük, és elmorzsolunk benne egy fél leveskockát. Pici cukrot még tehetünk rá, és a szószt sűrűre főzzük. (Ha nem lenne elég sűrű, 1-2 ek keményítőt keverjünk el ugyanannyi mennyiségű hideg vízzel, majd öntsük a szószhoz.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2277
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 10.

Ajánló

Ha még pikánsabbra szeretnénk, locsoljuk meg a szószt almaecettel vagy citromlével.  Rizzsel vagy sültkrumplival érdemes tálalni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gimiben kaptunk régen sokszor hasonló ételt a menzán, és nagyon szerettem. Megpróbáltam megcsinálni, nem pont olyan, mint az eredeti volt, de így is nagyon finom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek