Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-túrókrémes palacsinta

Barackos-túrókrémes palacsinta
Barackos-túrókrémes palacsinta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltelék igazán krémes lesz a sajttól, és a barack, mivel meglocsoltuk citromlével, édes és savanykás lesz egyben. Lehet más gyümölcsöket is használni! Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 12 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Palacsintatésztát készítünk. Majd kisütjük.
  2. Az egy tojás sárgáját elkeverjük az ízlés szerinti cukor mennyiséggel (teheünk bele a konzerv barack levéből is), majd belekeverjük a mascarpone sajtot, vaníliás cukrot, utána óvatosan a túrót.
  3. A barackot felkockázzuk, és meglocsoljuk citromlével, állhat is a citromlében úgy 10 percet.
  4. A barackot lecsöpögtetjük, és belekeverjük a túrókrémbe.
  5. Megtöltjük a palacsintákat (kb. 12 db palacsinta tölthető a túrókrémmel).
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 224
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimonetta

Mióta szakács: 2012.04.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

barackos csoda, túrós palacsinta barackkal, gyümölcskrémes palacsinta, gyümölcsös palacsinta túrókrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

416
tojás 6 db
tojásfehérje 1 db
tej 8 dl
finomliszt 500 g
ásványvíz 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
cukor 1 csipet
napraforgó olaj 1 teáskanál
tehéntúró 500 g
mascarpone 250 g
cukor 1 ek
őszibarack konzerv 420 g
tojássárgája 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag