Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barack verrine sárgabarack zselével

Barack verrine sárgabarack zselével
Barack verrine sárgabarack zselével
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 


hozzávalók / 4 adag

A verrinhez

A sárgabarack zseléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vízbe áztatjuk a zselatinlapokat.
  2. Az őszibarackot kockára vágjuk.
  3. A sárgabaracklekvárt felforraljuk a rummal, és a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne.
  4. Habbá verjük a tejszínt, a mascarpone-ba forgatjuk, belekeverjük a mandulaaromát, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a zöldcitrom levét és héját, és a végén hozzáadjuk az őszibarackot.
  5. A barackkrémet desszertes kelyhekbe vagy megfelelő poharakba, tálkákba adagoljuk, tetejét elsimítjuk, és leöntjük a zselatinos lekvárral.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük kb. három órára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 898
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös krém barackzselével, krémes barackos édesség zselével

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-07-18 20:42

Némi változtatásokkal (-alkohol; gyerekek...) elkészítettem, és valami pazar! Nagyon fincsi, igazi nyári csemege!
Minden jót , és sok finomat!
Tímea

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-07-03 14:49

Gondolom a mascarpónéba keverjük az Angosturát ? Vagy esetleg mellé isszuk:))??? Mondjuk arra nem való , gondolom , mivel keserű:))) Nem ismerem :)))))Különben nagyon guszta .Üdv Edit

Ernyo
Ernyo Thu, 2011-03-31 20:39

Szia!
Az angostura Trinidad szigetéről származó kávélikőr. Angostura cserjével ízesített,fűszeres , keserű, (főleg száraz) italok aromásítására használják. Alkoholtartalma 40 %.

pamelie
pamelie / pamelie Thu, 2011-03-31 20:31

Az angostura Trinidad szigetéről származó kávélikőr. Az Angostura cserjével ízesített keserű, (főleg száraz) italok aromásítására használják. Alkoholtartalma 40 %.

Buza Sándor
Buza Sándor Sun, 2011-04-03 11:31

Szia! Bocs, de külföldön voltam, ám látom,hogy a többiek időközben segítettek. üdvöztellet. bsanyi

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Thu, 2011-03-31 20:26

Szia! Nagyon tetszik ez a pohárdesszert, de egy dolgon fennakadtam! Meg tudnád mondani hogy mi is az az ANGOSTURA ??
Lehet hogy csak én nem találkoztam még vele, de tényleg nem tudom mi is az, és szivesen elkészíteném a desszertet a családnak.

407
mascarpone 10 dkg
habtejszín 1 dl
mandulaaroma 3 csepp
vaníliás cukor 2 csomag
sárgabaracklekvár 5 dkg
őszibarack konzerv 20 dkg
lime 0.5 db
rum 5 ml
sárgabaracklekvár 15 dkg
rum 0.5 dl
lapzselatin 2 db