Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banánsplit babapiskótával

Banánsplit babapiskótával
Banánsplit babapiskótával
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak ezek a hozzávalók voltak itthon, és szerettem volna valami finomságot csinálni a páromnak. Hát sikerült is. Osztatlan sikere van azóta is ennek a sütinek. :) A banánsplit nevet adtam neki, bár tudom, hogy eper nem szerepel a hozzávalók között, de valahogy adta magát ez a név. Eperidény idején azzal is megpróbálom majd dúsítani. Biztos, úgy is nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A csokoládéból szokott maradni egy kevés, de csak addig, míg találok valakit, aki kinyalogatja a maradékot :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot elkészítjük (én kb 3 dl tejjel és 2-3 evőkanál cukorral szoktam), ha nem sűrűsödne be eléggé, kevés lisztet lehet hozzá tenni, és megvárjuk, míg kihűl.
  2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskótákat egyesével belemártjuk, és lerakjuk az edény aljára. Üvegedényben készítjük.
  3. Az első réteg piskótára rákanalazzuk a kihűlt pudingot. (Elég ha langyos) majd banánt karikázunk rá.
  4. Erre jöhet még egy réteg csokoládéba mártott piskóta, majd megint banánkarikák.
  5. A tejszínt felverjük félig, majd hozzáteszünk 2 csomag vaníliás cukrot és 1 (kis) csomag habfixálót, és jó keményre verjük.
  6. Rákanalazzuk a tejszínt a banánkarikákra, és a maradék csokoládés piskótával díszítjük. Ha maradt még bőven csokoládé, rácsorgatjuk a tetejére, ezzel díszíthetjük.
  7. Legalább másfél órát kell hűtőben pihentetni!
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 91 606
elküldve: 29
receptkönyvben: 1 126
elkészítve: 39/58
Facebookon megjelent: 2

szakács

chefcat

Mióta szakács: 2011.10.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskótás-banános édesség, krémes banánsplit

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-12-07 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

KrammerAnett
KrammerAnett Wed, 2015-10-21 13:10

Köszönöm a receptet, a pénteki vendégségre el is készítem!
Annyit szeretnék megkérdezni, hogy ha előző este megcsinálom, az mennyit ront szerinted az állagán? Köszönöm!

chefcat
chefcat / chefcat Thu, 2015-10-22 15:04

Szia! Egyáltalán nem ront az állagán, nyugodtan elkészítheted előző este. :) Remélem ízleni fog! :)

KrammerAnett
KrammerAnett Thu, 2015-10-22 15:09

Köszi a választ! A hozzávalókat már tegnap megvettem, holnap "teszt" :).
Biztos finom lesz :) Kellemes hétvégét :)

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Mon, 2014-06-16 09:49

Tegnap elkészítettem,finom lett! :) Köszi a receptet! :) Annyi változtatással csináltam meg,hogy én nem vanília pudingot raktam bele,hanem tejszín ízűt,és azt rendesen fél liter tejből készítettem el,3 ek cukorral. Máskor is elfogom készíteni. :)

Antsa86
Anita_Z / Antsa86 Tue, 2013-06-04 11:31

Szerintetek ha epres joghurtos milkát olvasztok meg és abba mártogatom a babapiskótákat akkor milyen lesz? Csak ilyen van itthon... :)

chefcat
chefcat / chefcat Thu, 2013-07-18 16:17

Szia! Szerintem fura, bár én nem szeretem annyira a töltött csokikat. :) Próba szerencse :)

Antsa86
Anita_Z / Antsa86 Fri, 2013-07-19 08:09

Szia! Akkor azzal csináltam, és isteni finom volt! :-) Azóta már sima csokival is elkészült, és úgy is nagyon nagyon jó!!! :)

chefcat
chefcat / chefcat Fri, 2013-08-16 12:01

Szia! Örülök, hogy fincsi lett. :) Én nem szeretem a töltött csokikat, így nekem eszembe se jutna azzal csinálni. De ízlések és pofonok. A lényeg, hogy ízlett nektek:)

nattyka
jana / nattyka Sat, 2011-11-12 20:09

szia
Épp most készítettem el, bár poharakba tettem. Holnap kóstoljuk, már alig várom! :-) Köszi a receptet.

chefcat
chefcat / chefcat Sat, 2011-11-12 22:22

Szia! Örülök, hogy megtetszett a receptem. Remélem ízleni fog Nektek is! :) Majd írj, hogy hogyan sikerült. :)

chefcat
chefcat / chefcat Sat, 2011-10-29 13:41

Én nem szoktam beáztatni, a piskóta nem marad kemény, de a csokibevonat roppanós marad rajta :) Ha eleget áll a hűtőben nem marad kemény a piskóta. Másnapra a legjobb egyébként. :) Remélem segíthettem. Bármi kérdés van még szívesen válaszolok. Üdv. :)

Macic
Macic Sat, 2011-10-29 09:55

Nagyon jól hangzik a recept, de volna egy kérdésem: A babapiskótát nem kell beáztatni előtte, hogy ne legyen olyan kemény? Köszi előre is!

520
vaníliás pudingpor 1 csomag
habtejszín 200 ml
banán 2 közepes db
babapiskóta 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
tej 3 dl
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 2 ek
habfixáló 1 csomag