Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-babapiskótás szelet

Epres-babapiskótás szelet
Epres-babapiskótás szelet
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári időszakban kimondottan jó dolog, ha úgy készíthetünk finom sütiket, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt! Ez pont olyan. És mutatós... és finom...

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A krémhez

Töltéshez és a tetejére

ajánlat

A babapiskótát belemárthatjuk rumaromával ízesített feketekávéba is, így még pikánsabb lesz. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztaalap hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd egy tepsibe nyomkodjuk. Megkenjük a lekvárral.
  2. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben, a margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd a kihűlt pudingot hozzádolgozzuk.
  3. A krém felét a lekváros alapra simítjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a rumos tejbe forgatott babapiskótát, rákenjük a maradék krémet. A cukrászhabot jó keményre verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 7 613
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Epres csodaszelet, réteges babapiskótás süti, epres-tejszínes-gesztenyés szelet, sütés nélküli babapiskótás desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mikula zsoltné
mikula zsoltné Sat, 2015-04-04 09:56

Nekem kevésnek tűnt a kekszhez a gesztenye,és minek bele cukor,ha a keksz is édes.a tészta pedig egy kis kávé rásegítéssel áll össze! amúgy az alap ötlet jó!

era972
"Inom" / era972 Sat, 2015-04-04 10:16

Ízlések és pofonok! Egy recept sem szentírás, mindenki úgy variálhatja, ahogy neki tetszik! Én minden általam készített süteménynél, ételnél az eredeti receptet teszem közzé! Köszönöm a hozzászólást! Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok! :)

2390
gesztenyemassza 25 dkg
kekszmorzsa 50 dkg
rum 1 ek
porcukor 15 dkg
margarin 20 dkg
eperlekvár 30 dkg
tej 7 dl
epres pudingpor 2 tasak
margarin 15 dkg
cukor 10 dkg
babapiskóta 24 db
tej 1 dl
rumaroma 10 ml
növényi habtejszín 500 ml