Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános-eperlekvár

Banános-eperlekvár
Banános-eperlekvár
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már volt itthon eper és banán is, és egyszer már elkezdtem eperlekvárt főzni, akkor úgy voltam vele, hogy viszek bele egy kis varázst is. Ebből született meg ez a banános-eperlekvár is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a banánokat. Az epreket megmossuk, és kicsumázzuk őket.
  2. Üvegeket mosunk ki forró vízzel, és megszárítjuk őket.
  3. Az epret és a banánt is pépesítjük. A kapott gyümölcspépet tegyük egy edénybe. Hozzáadjuk a dzsemfixet, a cukrot, és folyamatos keverés mellett főzzük forrásig.
  4. Miután felforrt, főzzük még legalább 2-3 percet, majd üvegekbe töltjük.
  5. Minden tele üvegbe nátrium-benzoátot szórunk, rátekerjük az üvegek tetejét, és 5-6 percre fejre fordítjuk őket. Végül pedig mehetnek a hideg dunsztba.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vircsike

Mióta szakács: 2014.05.16.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

banános epres lekvár, eperlekvár banánnal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viv
Viv Mon, 2018-07-16 12:59

Nátrium - benzoátot én sem szoktam tenni semmibe. :) Gyümölcs + dzsemfix + cukor. :)

Nem tudjátok véletlenül, hogy meddig áll el a banános verzió? Idén csináltam először. :)

Egyetlen Rózsa
Egyetlen Rózsa Sun, 2018-05-13 17:30

Minek a nátrium-benzoát, ha forrón teszed az üvegbe és utána fejreállítod az üveget?

979
banán 60 dkg
eper 62.5 dkg
cukor 35 dkg
dzsemfix 1 csomag
nátrium-benzoát 3 kk