Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert csirkemáj 2.- hagymás

Baconbe tekert csirkemáj 2.- hagymás
Baconbe tekert csirkemáj 2.- hagymás
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég egyszerű étel. Magában előételnek, krumplipürével pedig főételnek is fogyaszthatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májakat megtisztítjuk.
  2. A szalonnacsíkokat kettévágjuk, és beletekerünk a csíkokba egy-egy májat. (A szalonnát nem fontos kettévágni, lehet egy bacon csíkba egy májat  is tenni.) Fogpiszkálóval, ha szükséges, tűzzük össze!
  3. Sorban tegyük bele egy serpenyőbe őket, szórjunk rájuk a szeletekre vágott hagymát és fokhagymát (a máj és a szalonna közé is is tehetjük).
  4. Locsoljuk meg egy kevés olajjal (a szalonnából úgyis ki sül a zsiradék, úgyhogy nem kell sok).
  5. Fedjük le alufólival, hogy párolódhasson, majd egy idő után vegyük le és úgy süssük ropogósra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 33 396
elküldve: 2
receptkönyvben: 581
elkészítve: 24/38
Facebookon megjelent: -

szakács

werdi

Mióta szakács: 2010.04.17.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemáj baconbe göngyölve, szalonnás-hagymás csirkemáj

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viki.nyircsak
viki.nyircsak Sat, 2012-11-24 23:57

Sziasztok! Egy kérdésem volna,a màjat nem kell fűszerezni semmivel? Köszönöm a vàlaszt!

Andi 27
Andi 27 Sat, 2012-02-25 11:48

Ma ez lesz az ebéd,már egyszer megcsináltam,nagyon finom.Köszi a receptet!!!!!!!!!!!!!!

MangaLany
MangaLany Sat, 2012-02-18 11:46

Ez lesz a mai ebéd! Szerintem Krumplipürével. Csodálatos és egyszerű! Remélem nem lesz kemény a máj...

Lindy
Lindy / Lindy Thu, 2011-12-22 14:50

Nagyon guszta a kép még így is, hogy nincs megsütve!!! Egyszerű és nagyon jó recept!!! Egyszer sort kerítek rá és kipróbálom, még nem tudom mikor, mert nálunk a párom nem szereti a csirkemájat:( De el fogom készíteni:) Köszi a receptet!!! És ne foglalkozz a negatív hozzászólásokkal!Szerintem tuti a kép is és a recept is:) Üdv.: Linda

dal-i
dal-i Thu, 2011-08-04 18:52

Segítsetek. Szeretném kipróbálni, a "mi van a hűtődben" de nem ajánl fel semmit. Kitöltöttem a rublikákat, de nem ajánl fel semmit. Valamit rosszul csinálok?

marcsi2029
marcsi2029 Thu, 2010-09-23 15:23

Évek óta készítem ezt a Baconös csirke májat meg sütve még jobban néz ki .
És ráadásul nagyon finom próbáljátok ki nem fogtok benne csalódni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-23 12:35

werdi,
szerintem jó a képed! Én ezekért a kis piszkálódásokért hagytam itt az oldalt. Néha benézek, hogy a szívemnek kedves emberkék alkotásait megcsodáljam.

Editkém,
jól vagyok, köszi. Ma egy laza mákostésztával faltam tele magam. Mostanában konyhakerülő lettem:(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-23 11:09

Tényleg, miért nincs ez az étel elkészítve?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-01 12:20

Szia Editkém! Most érkezett meg az oldalra az én májas receptem és megnézheted sütve is. Puszi: Bokros Erika

werdi
werdi / werdi Thu, 2010-09-23 11:16

Ha van rá lehetőség, akkor megpróbálok feltenni nektek képet az elkészült változatról is (ami ugyanígy néz ki, csak a szalonna sötétebb és fénylik a zsírtól az egész) :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-23 10:07

Kedves Werdi!
Hány fokon sütöd a csirkemájat? (Csak halkan jegyzem meg, nem sok egy kicsit az 1 órás sütés?)
üdv. hami

werdi
werdi / werdi Thu, 2010-09-23 11:12

Szia!

180 fokon sütöttem. Nekem nem volt sok az egy óra, de akkor lehet, hogy csak az én sütőm "gyengélkedik"....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-23 09:56

Érdekes! Lehet feltenni még nem elkészült ételről is képet?
Nekem anno ez volt az egyik kifogás, hogy miért nem jelenhet meg a receptem az oldalon.

rizsa

werdi
werdi / werdi Thu, 2010-09-23 11:10

Szia!

Érdekes, hogy ez alapján nem tették fel a receptedet....ezt nem teljesen értem, mert a www.nosalty.hu/etelfotozas oldal 9. pontja szerint "előfordulhat, hogy egy elkészítés közben készített fotó érdekesebb, mint maga a végtermék. Ezért bizonyos ételek esetében a munka közben is lopjunk egy-egy percet, és készítsünk néhány fázis fotót."

A fent leírtak alapján tettem fel ezt a fotót.

Üdv
Judit

556
csirkemáj 20 db
bacon 15 szelet
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek