r
Nosalty Logó

Baconbe bugyolált máj paradicsommal és répával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
makilekvar
Baconbe bugyolált máj paradicsommal és répával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 651 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1955 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1657.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6643 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1068 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5798 micro
  • α-karotin
    3421 micro
  • β-karotin
    8413 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2644 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 651 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4973 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    19929 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3204 micro
  • Kolin:
    1169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17394 micro
  • α-karotin
    10264 micro
  • β-karotin
    25238 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    7933 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 1955 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    737 micro
  • β-karotin
    1813 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    570 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répát, és vágjuk csíkokra, majd szeleteljük fel a paradicsomot is.
  2. A megtisztított májat borsozzuk (sót ne használjunk, mert megkeményedik, kiszárad tőle), majd egyesével baconbe tekerjük őket.
  3. A csomagokat olajozott tepsibe tesszük, mellé szórjuk a paradicsomot és a répát, majd alufóliával lefedve körülbelül 25 percig sütjük előmelegített sütőben 200 fokon.
  4. Ezután az alufóliát levesszük, és nagyjából még 25 percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1582
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Ajánló

Krumplipürével isteni hétvégi ebédnek vagy vacsorának! A májat ízlés szerint kakukkfűvel is bolondíthatod, nagyon jó íze lesz tőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Baconbe bugyolált máj paradicsommal és répával
makilekvar 3 recept

A baconbe tekert máj már régóta nagy kedvencem. Nagy előnye, hogy szinte bármilyen zöldséggel (vagy akár gyümölccsel) összesütheted, mindig finom lesz, de mégis tud újat mutatni. Ez a fogás kicsit édeskés lett a felhasznált zöldségek miatt, de nagyon jól harmonizál a hússal.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk