Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos tarhonya

Babos tarhonya
Babos tarhonya
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a tarhonyát köretnek, nagyon jól passzol a vörösboros marhalábszár pörköltemhez.  Jelen receptnél a főzési időt nem lehet pontosan meghatározni, mert függ a tészta és bab fajtájától.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot beáztatjuk (én egy éjszakán át hagyom ázni), majd az áztató vizet leöntjük, és hideg vízzel feltesszük főzni.  Lassú tűzön puhára főzzük (vigyázzunk rá, hogy ne följön szét, mert még a tarhonyával is össze kell főzni).
  2. Ha konzerv babból készül, akkor  a babról le kell mosni a konzervlevet.
  3. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, és apróra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a tarhonyát, összepirítjuk, majd felengedjük húslével vagy vízzel. Ízesítjük sóval, borssal.
  5. Kb. 20 percig főzzük, hozzáadjuk az apróra vágott zeller levelét és a főtt babot. Még 5 percig főzzük.
  6. Ha marad rajta kevés víz, fedjük le fedővel és magába szívja.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 371
elküldve: 3
receptkönyvben: 170
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fejtett babos tarhonya, tarhonya fejtett babbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ego
eGo / ego Sun, 2012-09-30 12:19

Kedves bokine!

Egyik kedvenc ételem a babos tarhonya, illetve a húsos tarhonya, amiből fakadóan először készítettem tarhonyát babbal. Nem volt itthon hús, de nagyon kívántam a tarhonyát pörkölttel, így készítettem babból. Én úgy készítem, hogy a tarhonyát külön megfőzöm, a babból is elkészítem a pörköltet, majd ezt a kettőt gyorsan összemelegítem :)

Kiadós étel, attól függetlenül, hogy nem hússal készül. Ajánlom mindenkinek legalább egyszer megkóstolni :)

689
tarhonya 50 dkg
fejtett bab 20 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zellerlevél 1 db
alaplé 1 l