r
Nosalty Logó

Aszaltgyümölcsös püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bolma
Aszaltgyümölcsös püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a vizet.
  2. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a tojásos masszához adjuk. Sűrű, tejföl állagúnak kell lennie.
  3. Az aszalt gyümölcsöket (nálam mazsola, alma, körte, barack, szilva) apró kockára vágjuk, és hozzákeverjük a masszánkhoz.
  4. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1147
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karácsonyi pulykatekercstől megmaradt az aszalt gyümölcs, és ez a süti lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek