Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás zabkeksz

Aszalt szilvás zabkeksz
Aszalt szilvás zabkeksz
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer vettem aszalt szilva levet, ami finom aszalt szilva ízű volt, de nekem innivalóként nem annyira jött be, ezért csináltam belőle sütit, és eredetileg azzal készült ez a keksz. :P
A későbbiekben ezt szilvalekvárral & vízzel helyettesítettem, és a végeredmény ugyanolyan finom lett! ;)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje, és egy 10 percre állni hagyjuk, amíg minden magába szívja.
  2. Ekkor sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis halmokat rakunk, a tetejét kicsit megegyengetjük, de nem lapítjuk ki, kb. 1 cm magasnak kell maradniuk, hogy a végén finom puha kekszeket kapjunk! ;)
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 321
elküldve: 8
receptkönyvben: 121
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Fehér Falat

Mióta szakács: 2014.01.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

keksz, zabkeksz, aszalt szilvás zabkeksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alexasza
Alexasza Thu, 2015-05-28 12:37

Kicsit átvariáltam, de az alapja ez volt. Fél pohár zúzott zabpehely, rá éppen annyi víz h kicsit megszívja, bele a lekvár, fahéj, stevia, és aszalt vörösáfonya. Nekem nem sült át 10 perc alatt, 20 perc kellett neki, hogy kívül ropogós, belül puha legyen. Finom lett. :)

Zsanc
Zsanc Fri, 2014-10-31 19:17

Ha a recept szerint csinálom, akkor az alja ilyen nyálkás szerű marad, a teteje viszont finom. Ha jobban besűrítem, akkor leragad :(

282
zabpehely 1 bögre
víz 1 dl
szilvalekvár 2 ek
méz 1 ek
aszalt szilva 10 dkg
dió 10 dkg