r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás zabkeksz

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Aszalt szilvás zabkeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje, és egy 10 percre állni hagyjuk, amíg minden magába szívja.
  2. Ekkor sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis halmokat rakunk, a tetejét kicsit megegyengetjük, de nem lapítjuk ki, kb. 1 cm magasnak kell maradniuk, hogy a végén finom puha kekszeket kapjunk! ;)
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14917
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer vettem aszalt szilva levet, ami finom aszalt szilva ízű volt, de nekem innivalóként nem annyira jött be, ezért csináltam belőle sütit, és eredetileg azzal készült ez a keksz. :P A későbbiekben ezt szilvalekvárral & vízzel helyettesítettem, és a végeredmény ugyanolyan finom lett! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...