r
Nosalty Logó

Aszalógépben szárított paradicsom

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Aszalógépben szárított paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 421 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1683 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 421 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 1683 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2199 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, a szárakat eltávolítjuk.
  2. Félbevágjuk, és a zöld részeket, a magokat eltávolítjuk.
  3. Az aszalógép tálcáira rakjuk szellősen. Durva sóval meghintjük. Megaszaljuk (Sütőben is lehet.)
  4. A száraz paradicsomokat üvegbe tesszük, és felöntjük annyi olajjal, hogy jól ellepje.
  5. Tehetünk bele oregánót, zöldborsot stb.
  6. Az üveget jól lezárjuk, és várunk vagy három hónapot felhasználásig.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 290
  • Össznézettség: 28052
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Ajánló

Saját paradicsomomat használtam hozzá. Volt közte Lucullus, fürtös, de szedtem hozzá a karós befőzni valóból is.

Receptkategóriák

Az idén végre kaptam egy aszaló gépet. Én egy drágább változatot szemeltem ki. Végül a Metróban vettünk aszalógépet, amit sok blogban ajánlották is. Sőt meg voltak elégedve vele. Végül úgy néz ki,  hogy nekem is bejön. Nem szabad kihagyni, mert nagyon sok mindent lehet aszalni géppel. A sütőben még nem próbáltam aszalni, de már nem is lesz rá szükségem talán. Ha csak nem állok neki óriási mennyiségnek.

Hozzászólások

hapici

Kedves Ladybird, csak a lényeget nem írod: hogy mennyi ideig kell aszalni, mekkora a mennyiség, és cserélgeted-e a tálcákat közben. Így ez a recept nem sokat ér...!

P.

Hapici, akinek van aszalógépe, annak van használati utasítása vagy épp tapasztalata is. Az aszalás pont az a téma, ahol nem lehet pontos paramétereket megadni, mert mindenkinél másképp fog m?ködni. Minden az alapanyagon múlik, az pedig sohasem ugyanolyan. szép estét Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Hapici! Az ilyen fajta (Hauser típusú 5 tálcás aszalógép) szárításhoz bizony nem könny? adatokat adni. Amint kedves Ladybird említette ? is csak most kapta és még elég új a gépe. A saját tapasztalatom alapján, ügyelni kell arra, hogy egyforma nagyságú szeleteket rakj a tálcára. Az alsó tálca melegebb így 1-2 óra után érdemes cserélgetni ?ket. Én a legalsót teszem legfelülre, és a fels?t legalulra, és így körforgás szer?en cserélgetem. Nagyon átforosodik az alsó ezért érdemes cserélgetni.Érdemes olyankor nekivágni amikor egész nap otthon vagy. A recepthez még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy hidegen sajtolt olivaolajjal, és tengeri sóval is nagyon finom. Citromka

Törölt felhasználó

Kedves hapici! Mivel a paradicsomot a saját kertemben szedem,valóban nem méregetem,hogy hány kiló. Szedem és pakolom is a Hauser típusú 5 tálcás aszalógépembe. Természetesen forgatom,de inkább egyik tálcáról a másikra rakosgatom,aszerint,hogy melyik milyen száraz. Id?t sem írtam,mert ha írok akkor csak becsaplak vele,mert függ a paradicsom nagyságától és attól is,hogy magosan vagy mag nélkül aszalod. Nekem ez egy-másfél nap volt,de mivel ez nem szentírás és nem is egy piskóta.... A kevesebb néha több. Köszönöm a min?sítést! Éva

Éva-Anyóca

Szerintem tök klassz dolog, és biztos jó a süt?ben aszalgatni, de tutira jobb ez a gép:-))) Ha nekem lehetne:-)) Örülök a receptnek, elmentettem, hátha hoz a nyár már nem,...hát,....akkor: írok a Télapónak vagy a Jézuskának:-))))) Amúgy én is úgy gondoltam, hogy minden egyes elektromos cucchoz,adnak használati utasítást: én most botmixert vettem, de még ahhoz is adtak használati utasítást, szóval err?l ennyit:-)))) A kenyérsüt?gépem is teljesen máshogy van, mint amiket ide néha olvasok, felraktok, mert nem az a gépem van, mint amit az illet? felrak, ezért alakítom az én gépemhez a receptet, de ez nem gond:-))) Nagyon guszták a paradicsomok, köszönöm szépen, szép napot holnapra! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Eszter,Éva-Anyóca,Citromka! Amikor erre az oldalra kerültem akkor csak néztem,hogy ez egy milyen csuda jó kis közösség. Minden olyan szép és jó volt. Nézegettem a sok hozzászólást és hamar rájöttem,hogy érdemes ?ket végig olvasni. Ami esetleg a receptb?l kimaradt az valaki másnak felt?nik és minden a helyére kerül. Nagyon tetszett. Aztán azt is észre vettem,hogy vannak emberek akiknek az a perverziójuk,hogy a másikat sértegessék és a sárga földig lehúzzák. Akkor kezdtem keresgélni ezeket az embereket. Az eredmény: nem találtam ?ket,megtaláltam,de nem volt feltöltött receptje. A fáradságot nem veszi,hogy a saját receptjét leírja,fényképezze,feltöltse. A másét pedig kritizálja. Hapici pont egy ilyen személy. Köszönöm,hogy azzal amit írtatok nekem és f?leg másoknak is segítettetek. Remélem ez lesz a jellemz? a jöv?ben is ezeken az oldalakon. Én is találtam már hiányos receptet,de eszembe nem jutott volna,hogy rosszindulatú hozzászólásommal bántsam a tulajdonosát. Szép hétvégét kívánok mindenkinek! Éva

Edi

Nekünk sörkollektoros aszalónk van, nem elektromos, de a magos részt benne hagyjuk (ételt ki nem dobunk!) és szépen megszárad, probléma nélkül. Még egy ok, hogy ne vegyünk elektromos aszalót. Simán bef?ttes üvegbe téve, lezárva, olaj nélkül is eláll.

A.Eszter

Kedves Ladybird! Most kaptam egy jónak t?n? aszalógépet, de sajnos nincs hozzá magyar nyelv? tájékoztató, és úgyis jobban megbízom a tapasztaltban, mint a hivatalos verzióban. Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy ha megkérhetnélek, írnál pár rövid instrukciód az aszaláshoz? Id?, h?fok, feldolgozási mód /van ahol írnak sózást/cukrozás, van ahol egybe hagyják a szilvát, van aki darabolja. Gondolom mivel Neked már 3 éve megvan a géped, biztos tudod a kis trükköket, buktatókat, amit ha lehet inkább megtanulnám, mint elkövetném. :-) Segítségedet el?re is Köszönöm! A.Eszter

Törölt felhasználó

Kedves A.Eszter! Az én aszalógépem nem h?fokszabályzós. Ezért én a tálcákat mindig cserélgetem. paradicsomot,szilvát is kettévágom. Szilvát én cukorba nem áztattam,mert édes érett gyümölcsöt aszaltam. Az enyémbe lehet meg is égett volna. Paradicsomot sózva is só nélkül is aszaltam. Nekem jobban ízlett egyébként só nélkül. Az én összes trükköm ennyi! : ) Ladybird

A.Eszter

Kedves Ladybird! Köszönöm a gyors és hasznos válaszodat! Idén azt hiszem ami "nem fut el", azt kipróbálom aszalva... :-) További szép napot! A.Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! Nagyon jó lesz majd télen el?venni a sok finomságot! Majd meglátod! Még annyit,hogy én éjszakára mindig lekapcsoltam az aszalót,reggel aztán visszakapcsoltam. Neked is szép napot és jó aszalást! L.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.