Nosalty Logó

Artizán zsemlék

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Artizán zsemlék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 263 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1833 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 199 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 263 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6053.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    4113 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 1833 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd minden hozzávalót egy tálban összekeverünk, állni hagyjuk szobahőmérsékleten 2 órát, majd a hűtőbe tesszük.
  2. Amikor sütni szeretnénk, a megfelelő mennyiségű tésztát kivesszük az edényből, megformázzuk, tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal és megszórjuk magokkal.
  3. Hagyjuk kelni jó fél órát, majd 230 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7505
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Tormánál olvastam ezt a remek receptet, aminek az elkészítését ő tökéletesen bemutatta, én pedig kipróbáltam. Kényelmes, egyszerű, nagyszerű.

Hozzászólások

Torma

Szia Vass! De jó kis reci, én is bekeverem! Elfelezted az adagot és keverted a liszteket....plussz áttetted friss éleszt?re. Jól mondom? kicsit lassú vagyok, kés?re jár...;) nagyon ügyes vagy a lisztkeverékkel...TETSZIK!!! Képzeld hárman panaszkodtak, hogy túl lágy lett nekik az artizán keverék...Neked jó volt pont így, ahogy írod? Puszi a kis szorgalmasnak! Te örökmozgó :) T

Éva-Anyóca

Guszta..:) Éva-Anyóca

Évi néni

Köszönöm. Üdv: Évi néni

Évi néni

Szia Torma! nekem is lágy lett, de amikor elkezdtem hajtogatni, akkor azért alakot öltött, majd míg kelesztettem újra kissé elhagyta magát, de végül is ilyen lett. Finom, lyukacsos lett belül és ez a lényeg. Még van egy adag a h?t?mben, valamelyik nap megsütöm és beszámolok, hogy milyen két hetes korában. Üdv: Vass

Torma

Köszi a visszajelzést Vass :) Azóta bedobtam a hûtõbe az én jól bevált fehér-kenyér tésztámat próbának. Ma, 24 órás hûtés után kisütöttem és bámulatosan jó lett!!! Feldobtam a NS-ra, hátha ez jobban bejön az embereknek; ezt milliószor sütöttem kezdetben (jó 15 éve), de már a sötét lisztes megy nálunk jobban, vadkovásszal persze :) Azért majd írd meg, milyen az öregebb tészta; állítólag veszít az erejébõl, a 2 hetesbõl jobb lapos kenyereket sütni; (pizza, lepénykenyér, vagy kisebb kiflik), de ízre javulni fog! Üdv, Torma :)

aantee

Segítsetek, mit rontok el? Nekem a süt?ben már soha nem kel tovább a tészta, hanem akkorának sül meg, amekkora volt, amikor beraktam. Na jó, picit n?, de nem olyan jelent?sen. Nagyon finom lett a szemle, de nagyon s?r? és kicsi. Kelesszem meg jobban süt?n kívül? Vagy sokkal forróbb süt?be kéne betennem? Ötletek?

Évi néni

Próbáld meg kint tovább keleszteni, magas h?re rakd be és tegyél be egy tálka vizet a süt? aljába. Tegyél hozzá tang zhongot (5:1 arányba vizet és lisztet elkeversz, felforralod, hogy krémesre bes?r?södjön, majd kih?töd és ezt is hozzákevered a tésztához). Sikerülnie kell.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek