r
Nosalty Logó

Aranygaluska Tomatotree konyhájából

Tomatotree
Aranygaluska Tomatotree konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

530
Kalória
11.1g
Fehérje
66.3g
Szénhidrát
24.8g
Zsír
20g
Víz
61.2g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    198.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    530.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 4221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1evőkanál kristálycukorral1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk, csipetnyi sót adunk hozzá, beleütjük a tojást, és hozzáadjuk a porcukrot.
  3. A felfuttatott élesztőtráöntjük a lisztes elegyre, a maradék 2 dltejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk,és dagasztógéppel elkezdjük dagasztani. Amikor már kezd elválni az edény falától a tésztánk, akkor beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
  4. Letakarva kb. 1 órán át duplájára kelesztjük.
  5. Kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Egy kivajazott tepsiben/tortaformábanelkezdjük lerakniúgy, hogy a karikák felfelé eső oldalát olvasztott vajba mártjuk.
  6. Ha egy sorral beborítottuk a tepsi alját, akkor a cukros dió és a mazsola felét rászórjuk. A pogácsa szaggatást addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. (Én a 2. nyújtás után a leeső amorf alakokat bedugdostam a körök közé.) A második tésztarétegre is mazsolát teszünk, és diót szórunk.
  7. A tepsiben/formában még hagyjuk kelni kicsit, majd 180-200 fokon készre sütjük. Tűpróbát feltétlenül végezzünk, és ha a teteje nagyon barnulna, akkor fedjük le fóliával, hogy a belseje átsüljön.
  8. Vaníliaöntettel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Klasszikus.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...