r
Nosalty Logó

Aranygaluska somogyi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Aranygaluska somogyi módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 963 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 3847 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 340 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 963 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2764.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.6 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 3847 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és jól összegyúrjuk.
  3. Letakarjuk, majd kétszeresére kelesztjük.
  4. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Megolvasztjuk a vajat. A diót, mogyorót, cukrot jól összekeverjük.
  6. A kis pogácsákat meghempergetjük a vajban, majd a a cukros mogyoróban is.
  7. Még fél órát kelesztjük.
  8. Egy tálba halmozzuk a golyókat.
  9. Előmelegített sütőbe toljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14646
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Ajánló

Vaníliasodóval tálaljuk.

Receptkategóriák

Aranygaluska somogyi módra
NapsütötteVidékünkön 159 recept

Somogy kitűnő talaján jól terem a mogyoró, nem véletlen, hogy az ország ezen vidékén rengeteg termesztenek belőle. Talán ezért van az is, hogy nálunk Somogyban mogyoróval eszik. Talán dióval még nem ettem, csak a pécsi róla elnevezett étteremben. Nekem a mogyorós jobban ízlik. Mindenkit bátorítok arra, hogy elkészítse.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Én ehhez a galuskához szoktam a vanília öntetet készíteni. A kett? együtt nagyon fincsi.

NapsütötteVidékünkön

Kedves Anyus! Igen, írtam is a vaníliasodót. Én is mindig készítek hozzá. M?vészúr

Törölt felhasználó

Kedves M?vészúr! O.K.

Törölt felhasználó

A kif?tt galuskát a bacon zsírjába szedjük, ha túl sok a zsír, egy részét le kell önteni. A hagymát karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk és olajban ropogósra kisütjük. A galuskát h?álló edénybe tesszük, meghintjük pirospaprikával, majd a felmelegített, enyhén sózott tejföllel leöntjük. Tetejére szórjuk a bacon-pörcöt és a ropogós hagymakarikákat. <a href="http://www.google.com/">google</a>

Törölt felhasználó

azon gondolkodtam, hogy a képen a galuska római tálban van-e. lehetséges római tálban galuskát sütni? (a jénaimat eltörte párom, és azóta nincs új, viszont római tálam van)

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek