r
Nosalty Logó

Aranydurbincs filé corn flakes bundában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Aranydurbincs filé corn flakes bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1274 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2866.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    2092 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    549 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    817 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1274 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5733.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    4185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    1098 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1635 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2079 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk kb. két egyforma nagyságú aranydurbincsot, majd éles késsel vágjunk le mindegyikből két-két filét.
  2. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, csorgassuk rá a citromlevet, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
  3. Egy tálcára tegyük rá a corn flakes-t (kukoricapelyhet), majd kissé morzsoljuk össze (arra azért figyeljünk, nehogy túl morzsalékos legyen).
  4. Egy tányérba kanalazzuk bele a kukoricalisztet, egy másik tányérba üssük fel a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót, és villával keverjük alaposan össze.
  5. A befűszerezett halfilét először forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd forgassuk bele a felvert tojásba, végül pedig a kukoricapehelybe.
  6. Egy nagyobb tepsit (pl. gáztepsit) béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével.
  7. Ezután helyezzük rá a bepanírozott halfilét, majd locsoljuk meg mindegyiket a maradék olívaolajjal.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)
  9. Közben készítsünk a hal mellé ízlés szerinti köretet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3029
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A halfilé kb. negyed óra alatt elkészül, a húsa finom szaftosra, a kukoricapehely pedig ropogósra sül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...