Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos túródesszert

Ananászos túródesszert
Ananászos túródesszert
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom desszert. Ha ananászdarabkákkal szeretnénk, akkor az ananász egy részét vágjuk apróra, és úgy keverjük a zselésedő krémhez.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis tálcára alufóliát teszünk, ráhelyezzük a desszertgyűrűket, aljukra egy-egy konyhapapírral szárazra itatott ananászkarikát helyezzünk.
  2. A zselatint kb. 10 percet hideg vízbe áztatjuk.
  3. A maradék ananászt apróra vágjuk, egy magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a túrót, a cukrot, a citromlét és az ananászlé felét, botmixerrel pürésítjük.
  4. A maradék ananászlevet felmelegítjük, hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne. 2-3 ek. ananászos-túrót a felolvasztott zselatinhoz keverünk, majd a maradék ananászos-túróhoz kavarjuk. Kb. 10-15 percre betesszük a hűtőbe.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez kavarjuk.
  6. A krémet elosztjuk az előkészített desszertgyűrűkbe, letakarjuk, és kb. 4 órára betesszük a hűtőbe.
  7. A desszertet tányérokra borítjuk, ráhelyezzünk egy-egy cseresznyét, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 819
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ananászos desszertkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-09-15 18:52

Fenomenális, piramidális.....már a csapból is Glaser folyik lassan......talán Nosalty közeli????!!!!!! ------- Nincs rajta kívül más szakács, jó receptekkel.....HAJRÁ, CSAK ÍGY TOVÁBB!!!!

447
lapzselatin 3 db
ananászkonzerv 150 g
gyümölcskonzervlé 100 ml
citromlé 0.5 citromból nyert
tehéntúró 100 g
cukor 1 ek
habtejszín 100 g
koktélcseresznye 2 db