Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, hőlégkeveréses módon.
A vajat egy kissé olvasszuk meg, majd a cukorral, vaníliás cukorral, a tojásokkal és egy evőkanál langyos vízzel keverjük simára.
A lisztet egy külön edényben a sóval, sütőporral és a szódabikarbónával keverjük össze. Ezt a lisztes keveréket evőkanalanként keverjük bele a vajas masszába (kézi habverővel, így a lisztet teljesen csomómentesre tudjuk keverni).
Ezután (evőkanállal) keverjük bele a csokidarabokat, és evőkanál segítségével sütőpapírral bélelt gáztepsire formázzunk kicsi, kb. 3 cm-es átmérőjű masszadarabokat egymástól kicsit távolabb, (mert sütés közben nőni fognak, és nem baj, ha nem egyenletesek a masszadarabok, mert sütés közben kisimulnak :)).
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe, és kb. 10 perc alatt süssük meg a kekszeket. Akkor kész, ha a kekszek sárgásbarna színt kapnak. (Fémdobozban tárolva, hűvös helyen, akár 3 hétig is eláll.)
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, hőlégkeveréses módon.
A vajat egy kissé olvasszuk meg, majd a cukorral, vaníliás cukorral, a tojásokkal és egy evőkanál langyos vízzel keverjük simára.
A lisztet egy külön edényben a sóval, sütőporral és a szódabikarbónával keverjük össze. Ezt a lisztes keveréket evőkanalanként keverjük bele a vajas masszába (kézi habverővel, így a lisztet teljesen csomómentesre tudjuk keverni).
Ezután (evőkanállal) keverjük bele a csokidarabokat, és evőkanál segítségével sütőpapírral bélelt gáztepsire formázzunk kicsi, kb. 3 cm-es átmérőjű masszadarabokat egymástól kicsit távolabb, (mert sütés közben nőni fognak, és nem baj, ha nem egyenletesek a masszadarabok, mert sütés közben kisimulnak :)).
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe, és kb. 10 perc alatt süssük meg a kekszeket. Akkor kész, ha a kekszek sárgásbarna színt kapnak. (Fémdobozban tárolva, hűvös helyen, akár 3 hétig is eláll.)
Hozzászólások (2)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Már többször elkészitettem, nagy kedvenc lett! Köszönjük!!! :)
:)