Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Álompuha diós sütemény

Álompuha diós sütemény
Álompuha diós sütemény
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valakinek nincs sok ideje, de azért jól jönne egy finom süti, amit percek alatt össze lehet dobni, akkor ezt feltétlen próbálja ki.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kapcsoljuk be a sütőt alul-felül sütés funkción 200 fokra.
  2. A tészta hozzávalóit a dió kivételével keverjük össze. 2,5 decis bögrével mértem.
  3. A masszát öntsük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. A diót daraboljuk össze, és szórjuk a massza tetejére. Ne sajnáljuk a diót rá, ez lesz a lelke.
  4. Kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbát végezzünk.
  5. A sütit hűtsük langyosra, és csak azután szeleteljük fel. Hintsük meg porcukorral, de utóbbi elhagyható.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 6 109
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kenvelo

Mióta szakács: 2012.02.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kevert, bögrés diós

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

586
sertészsír 3 ek
cukor 1 bögre
tojás 2 db
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1 csomag
sárgabaracklekvár 3 ek
tej 2.5 dl
dió 4 marék