Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almatorta Bettitől

Almatorta Bettitől
Almatorta Bettitől
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősz van, almaszezon... Mi lehet jobb a hűvös őszi estéken egy forró, frissen sült almatortánál?:)

hozzávalók / 4 adag

A tortához

A tetejére

ajánlat

Más őszi gyümölccsel is elkészíthetjük, például körtével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarinból, lisztből, cukorból és sütőporból tésztát gyúrúnk, majd pedig fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, negyedeljük, és a domború oldalukat sűrűn bevagdossuk. Leöntjük a citrom levével, és félretesszük.
  3. A kissé felvert tojásokat simára keverjük a tejszínnel és az étkezési keményítővel, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és a kimargarinozott, kilisztezett formába tesszük.
  5. Ráhelyezzük szorosan az almákat, és a tejszínes öntettel leöntjük.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
  7. A még forró tortát a rummal simára kevert lekvárral bekenjük. Ez adja majd meg az igazi pikantériáját ennek a tortának. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 815
elküldve: 4
receptkönyvben: 92
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dudás Betti

Mióta szakács: 2011.05.18.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes almatorta, almás torta rumos lekváros mázzal, őszi almatorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mészi andi
mészi andi / mészi andi Mon, 2013-02-25 10:00

Szia!
Nagyon tetszik a recepted!Csak az a kérdésem lenne,hogy kihagyható e a keményítő,mert nem nagyon szeretek keményítővel dolgozni?
Gratulálok, tényleg jól néz ki!
üdv Andi

Dudy
Dudás Betti / Dudy Mon, 2013-02-25 12:09

Szia!

Hát, elméletileg a keményítő sűríti meg az öntetet. Azt tudom ajánlani, hogy esetleg próbáld meg pudingporral. Az is besűríti és még jó ízt is ad neki. Remélem segítettem! :-)

Szép napot!

Dudy
Dudás Betti / Dudy Sun, 2012-11-18 19:13

Kedves Éva-Anyóca!

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Próbáld ki mindenképpen, mert nagyon finom a végeredmény!

További jó sütést-főzést! :-)

1164
alma 5 db
citrom 1 db
margarin 16 dkg
cukor 20 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 kk
tojás 4 db
habtejszín 2.5 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
sárgabaracklekvár 4 ek
rum 2 ek