Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dél-tiroli almás rétes - gluténmentes

Dél-tiroli almás rétes - gluténmentes
Dél-tiroli almás rétes - gluténmentes
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptet a dr. Schaer oldalán találtam, ezt alakítottam át.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Aki szereti, az almás töltelékbe tehet fahéjat és mazsolát is, és tálaláskor porcukrot szórhat a tetejére és friss, cukrozatlan, felvert tejszínt tehet mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, hozzáadjuk a tojást és a vajat is, kézzel gyorsan összegyúrjuk, majd celofánba tekerjük, és betesszük a hűtőbe min. fél órára.
  2. Ezalatt az almát kimagozzuk, vékony gerezdekre vágjuk majd vékonyra szeleteljük, hozzákeverjük a citromlét, a darált diót, a fenyőmagot és a rumot is.
  3. A tepsi méretére vágunk egy darab sütőpapírt, ezt picit lisztezzük, majd ezen téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát.
  4. Közepére helyezzük a tészta hosszában az almát, a sütőpapír segítségével felhajtuk az egyik, majd a másik oldalát is. Jól összenyomkodjuk, a végeit is bezárjuk, majd a sütőpapírral együtt a tepsire helyezzük a rétest.
  5. Fél órára ismét hűtőbe tesszük, közben előmelegítjük a sütőt.
  6. Felverjük a tojást, majd bekenjük vele a rétes tetejét, villával megszurkáljuk, és mehet is a sütőbe.
  7. Készre sütjük, végezzünk tűpróbát.
  8. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 952
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes almás rétes, almás rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

371
gluténmentes lisztkeverék 250 g
gluténmentes lisztkeverék 0.25 dkg
1 csipet
cukor 100 g
vaj 125 g
tojás 2 db
tojás 1 db
alma 600 g
citromlé 1 citromból nyert
dió 30 g
fenyőmag 15 g
rum 1 ek