Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás tócsni - sütőporos

Almás tócsni - sütőporos
Almás tócsni - sütőporos
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok volt az almám, és nem tudtam, hogy mit csináljak belőle, aztán ez lett a végeredmény, de megérte!
A tészta sűrűsége lágyabb nokkeldihez hasonló legyen.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen nagyon finom, de másnap is elfogyasztató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a fahéjat, a sütőport a lisztben elkeverve. Jól összedolgozzuk.
  3. Forró olajba kanalanként halmokat rakunk, ellapítjuk, és szép pirosra sütjük.
  4. A tányéron meghintjük fahéjas porcukorral.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 945
elküldve: 5
receptkönyvben: 287
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás palacsinta, almás-fahéjas finomság

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Georgina319
Georgina319 Sat, 2012-09-22 08:06

Én ugyanezt körtéből csináltam meg, mert körtefám van. Nagyon ízlett mindenkinek, a bableves után. A férjem azt mondta, hogy finomabb volt, mint egy palacsinta.

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Sat, 2011-10-01 12:37

A tegnapi próbasütés után ma is ez volt ebédre a bableves után. Ma is finom lett!
Köszönöm a receptet!

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Fri, 2011-09-30 18:39

Megsütöttem, finom lett. Igaz, nem méricskéltem dekára.
A három tojáshoz 3 nagy almát reszeltem, 5 evőkanál cukrot, 1 kávéskanál fahéjat és 5 evőkanál lisztet tettem. Azért azt a hozzávalókhoz is beírhatnád, hogy liszt is kell hozzá! Csak hogy egyértelmű legyen.

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2011-09-30 14:41

Itt a tészta sűrűsége függ a tojás és az alma levétől is,ezért nem írtam mennyiséget.
Annyit szoktam hozzátenni,hogy a massza a palacsinta tészta és a nokkedli sűrűsége között legyen.

periscope
periscope / periscope Fri, 2011-09-30 14:06

Ez fincsi lehet, de ne haragudj mennyi liszt kell hozzá? Azt írtad, hogy a sütőpor a liszttel elkeverve. Nem rosszmájú vagyok, csak elkészíteném mert tetszik és nekem is most van felesleges almám. További jó sütögetést!! üdv. Erzsi

921
alma 60 dkg
tojás 3 db
cukor 20 dkg
finomliszt 25 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 2 dl