r
Nosalty Logó

Almás-tejszínes piskóta

Debmo
Almás-tejszínes piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

Az almás részhez

A krémhez

450
Kalória
7.3g
Fehérje
77.3g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
97.7g
Víz
90.9g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
56.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

Az almás részhez

A krémhez

Összesen 450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

Az almás részhez

A krémhez

Összesen 5392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

Az almás részhez

A krémhez

Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    927.2 g
  • Cukor
    679 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1806 micro
Összesen 5392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Első lépésként az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és 10-15 dkg cukorral, 2 vaníliás cukorral és a fahéjjal megdinszteljük. Mielőtt készre párolnánk, hozzáadunk - az alma levességétől függően - 1-2 kanál búzadarát. A dara elhagyható, ha párolás után az almát levesszűrőn lecsepegtetjük.
  2. A 6 tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját 18 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 18 dkg lisztet, simára keverjük, és utána óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét, és készre sütjük.
  3. A vaníliás pudingporból, 12 dkg cukorból 4 dl tejjel pudingot főzünk, amit kihűtünk. Hűlés közben sűrűn kell kavargatni, hogy ne csomósodjon be!
  4. A Hulalát ízlés szerinti cukorral (5 dkg) és 1 vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. Összeállítás: a piskótára simítjuk a kihűlt és lecsöpögtetett almát, majd rásimítjuk a felvert tejszínt. Végül kakaóporral díszíthetjük, de akár olvasztott csokit is tehetünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Egy kedves ismerősöm kínált meg egyszer ezzel a sütivel, és nagyon ízlett. Nem tudom, hogy van-e valami hivatalos neve ennek a sütinek, de az biztos, hogy nagyon finom.

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...