r
Nosalty Logó

Almás süti sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Almás süti sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 641 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3853 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 641 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.3 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1798.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 3853 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először meghámozzuk, kimagozzuk, majd lereszeljük az almát, félre tesszük. Nem fog bebarnulni ennyi idő alatt.
  2. Egy nagy lábasba (amibe az alma majd belefér) beleszórjuk a kristálycukrot, karamellizáljuk - szárazon, nem kell alá önteni semmit -, amikor szép aranysárga, ráöntjük a reszelt almát, a tüzet takarékra levesszük.
  3. A cukor meg fog keményedni, de ez természetes! :) Ezután minden fűszert, ízesítő anyagot hozzáadunk (kivéve a 2 csomag pudingport), s leöntjük a víz felével, összekeverjük az egészet, majd lefedve pároljuk, amíg a cukor felolvad.
  4. Ha ez megtörtént, levesszük a fedőt, s a víz másik felével csomómentesen elkevert pudingporokat az almához öntjük, összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.
  5. Egy szögletes (30x20x6) jénai tepsibe - más is megfelel - lerakunk egy sor kekszet, szépen sorba. (Nekem 4x7 fért el.)
  6. Erre merőkanállal még forrón rászedjük óvatosan, hogy ne mozduljanak el a kekszek, az alma felét. Kanállal elegyengetjük, elsimítjuk.
  7. Erre jön ismét egy sor keksz, majd az alma másik fele, végül a tetejét is kirakjuk keksszel.
  8. Fóliával alaposan befedjük, így hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  9. Másnap szépen lehet szeletelni, tetszőleges nagyságúra. Fahéjas porcukorral meghintjük a tetejét.......ha közben el nem fogy mind, lesz még mit beszórni. :)
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 15654
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Erre nehezen találok szavakat, annyira, de annyira finom.....a legfinomabb.....mindemellett gyorsan elkészül......ugyan egy éjszakát a hűtőben kell állnia.....de azután......nem lehet betelni vele......ki kell próbálnia mindenkinek......a sok pite után feltétlenül.......nagy - nagy családi kedvenc......aki elkészíti, annak is az lesz, garantálom......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.